De Amalia Dobre și Elisabeta Gedo

»

On our radar

Upcycling de la 5 branduri locale care ne plac

Știi deja din secțiunea noastră, Love Brands, că ne place să urmărim afacerile locale și să scriem despre ele. Ne-am făcut un obicei din asta și da, avem un loc bine pus deoparte pentru business-urile din moda locală care fac un efort să promoveze practici sustenabile pentru a minimiza impactul nociv asupra mediului.

În continuare, am făcut o mică „adunare“ a brandurilor care folosesc upcycling-ul ca pe un manifesto și care ne uimesc constant cu piesele pe care le realizează din deadstock-uri, haine uzate și materiale de multe ori neconvenționale.

Ousiai

Probabil ai observat că aceste bijuterii sunt mereu în editorialele și recomandările noastre. Asta pentru că filozofia lor anti-risipă ne-a atras atenția. La Ousiai, argintul folosit este adesea reciclat; mai precis, poți duce în atelierul lor bijuterii care nu-ți mai plac ori care s-au stricat, iar ei îți dau la schimb opțiuni de reduceri sau chiar bijuterii pe care nu le plătești, în funcție de cantitatea de argint pe care o dai pentru reciclare.

.

Common Parts

Iată un brand proaspăt intrat pe radarul nostru: Common Parts e fondat de Ana Dinuță, arhitectă și designer, care face upcycling din deșeuri colectate de la fabricile de confecții. Ce ne-a mai atras atenția? Piesele lor sunt realizate astfel încât în urma produsului final să rămână cât mai puține resturi, spre deloc, iar cele care rămân sunt integrate înapoi în circuitul de producție și iau forma un piese patchwork sau modulare.

Borbala

Borbala Ferencz e de mult printre branduri pe care le urmărim și care ne plac. A fost prezentă inclusiv la slow., conferința noastră de sustenabilitate, de anul trecut, în cadrul căreia a vorbit amănunțit despre procesul ei de lucru. Borbala face cercei din plastic reciclat, strânge haine vechi, pe care nu le mai poartă prietenii ei sau le cumpără din SH-uri și târgurile de vechituri și le transformă în piese actuale.

Récupérer

Toate piesele Récupérer vin cu multe amprente din trecut și cu puține amprente de carbon. Fiindcă sunt create din haine vintage și second hand sau din dead stocks. Silvia Cristescu, fondatoarea Récupérer impregnează bine piesele cu aer de vacanță (vezi topurile), bucuria de a te îmbrăca și grija față de mediu. Îți garantăm că e așa, deoarece ne-a fost colegă și rar am întâlnit p persoană care să iubească moda așa de mult.

Katerini

Brandul și-a propus de la începuturi (2014) să meșterească accesorii timeless urmând principii sustenabile. Spre exemplu, coronița cu spice e de când Katerini se afla în baby phase și se potrivește atât mireselor, cât și ținutelor de zi cu zi. Acum, s-a mai adăugat un layer sustenabil: peturile reciclate au devenit materie primă pentru broșe, butoni sau cercei. Cercei pe care i-ai văzut inclusiv pe o copertă Glamour.

More upcycling

Aruncă un ochi în atelierul Ousiai și citește interviul nostru cu Sorina Cotea, fondatoarea brandului.

Created with Newsroom AI

Go to page

We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.