
De Amalia Dobre
»
Un calendar cu artă vizuală pentru 2021 la care visăm în avans
On our radar
Charlotte Perriand, primăvară de la David Hockney, caligrafie din China premodernă și alte bunătăți vizuale care ne așteaptă anul acesta – toate puse laolaltă într-un calendar despre expozițiile din viitor pe care nu știm încă dacă le vom putea vedea fizic, dar la care ne permităm să visăm încă de pe-acum.

La Royal Academy, în Londra, ne așteaptă mai multe expoziții interesante, printre care „David Hockney: The Arrival of Spring, Normandy, 2020“.

O serie de 116 imagini „pictate“ de artistul britanic pe iPad-ul său, care documentează evoluția primăverii văzută din casa lui din Normandia.
Pe 19 iunie, la The Design Museum, din Londra, așteptăm expoziția „Charlotte Perriand: The Modern Life“ – un tribut adus arhitectei care a făcut parte din Le Corbusier Studio și a contribuit la crearea unor piese-cult precum fotoliile Grand Confort și Chaise Longue Basculante.

Între 15 aprilie și 25 iulie, Martin Margiela va expune la Lafayette Anticipations în Paris. Dacă urmărești rubrica noastră de noutăți, cel mai probabil ai notat deja în calendar. Ce-ar mai fi de adăugat e că designerul belgian va expune lucrări noi, cu teme precum „trecerea timpului, dispariția, aura“, ceea ce nu face decât să ne sporească și mai mult interesul pentru expoziție.


„Art for the Community: The Met's Circulating Textile Exhibitions“ se întâmplă la Muzeul Metropolitan de Artă, din New York, până pe 13 iunie, și adună laolaltă o parte dintr-un lung de expoziții cu scop educațional desfășurat de Met între 1933 și 1942.
Tot la Met poate fi văzută până pe 27 iunie poate una dintre cele mai frumoase expoziții de anul acesta. „Chinese Painting and Calligraphy Up Close“ cuprinde o serie de picturi și caligrafii din China premodernă, însoțite de fotografii cu detalii mărite, pentru ca privitorul să poată observa minuțiozitatea și precizia liniilor și a texturilor.



Cool feature: poți asculta un expert în artă cum descrie în detaliu una dintre lucrările reprezentative ale colecției.
La MNAC, încă se mai poate vedea (până pe 28 februarie) „Ceci n’est pas un vote“ – o expoziție care explorează ideea de vot și este rezultatul proiectului „Școala de Vară de la Rășinari, secțiunea Arte Vizuale“, la care au participat Diana Matilda Crișan, Loredana Ilie, Andrei Ilincaru, Ruxandra Ivan, Sorina Popescu ș.a.

More art
Despre expoziții scriem (aproape) săptămânal și în rubrica de News, unde adunăm tot felul de noutăți care ne atrag atenția, din modă, literatură, cinematografie etc.
Go to page
We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.