Alina Vîlcan

4 aprilie 2019

The Eye Has to Travel: 5 expoziții din București, de neratat în aprilie


Am selectat 5 expoziții pe care le poți vedea în această lună în București. Ilustrații contemporane, feminitate asumată în fotografii, jocuri abstracte de volume și culoare, printuri necomerciale, graffiti – arta vizuală e atât de provocatoare primăvara asta!


„Karolis Strautniekas Solo Show” la Mobius Gallery prezintă


Mobius Gallery (str. D.I. Mendeleev nr. 2) și festivalul Visual Playground prezintă între 2 și 13 aprilie ilustrațiile artistului lituanian Karolis Strautniekas, dominate de nostalgie, dar bine ancorate în contemporan și populate de siluete care compun povești vizuale pline de mister.

„Karolis Strautniekas Solo Show”


„Karolis Strautniekas Solo Show” este prima expoziție solo a artistului și cuprinde lucrări din 2013 până azi. Extrem de atent la texturi și culori, lituanianul își tratează subiectele într-o manieră cât se poate de personală, chiar și atunci când acestea sunt comandate de clienți precum Facebook sau The New Yorker. Rezultatul este de fiecare dată uluitor.


AnnArt Gallery:

„Et Dieu… créa la femme”

Din 20 martie și până pe 3 mai, la AnnArt Gallery (str. Paris nr. 39), poți vedea primul solo-show al Roxanei Trestioreanu. „Et Dieu… créa la femme” își propune o recontextualizare a feminității prin intermediul fotografiei, adunând imagini care recompun universul feminin într-o manieră provocatoare și deloc lipsită de umor.


Roxana Trestioreanu

„Et Dieu… créa la femme”

Corpul feminin este reconstruit într-un exercițiu de libertate, ținând cont de stări personale și de obiectele din jur. Iar discursul nu este unul radical feminist, ci unul al feminității asumate. Titlul expoziției este dat de filmul regizorului francez Roger Vadim, din 1956, când epoca eliberării sexuale abia începea.



„Abstract Fluidity”, la Estopia Art Gallery

Până pe 18 aprilie, Galeria Estopia te așteaptă cu o expoziție plină de culoare, semnată de Andrea Tivadar. Cea mai nouă galerie de artă din București este una dedicată vocilor tinere, experimentale și inovatoare din peisajul artistic românesc.




De această dată, printr-un joc abstract, hipnotic, de forme și volume, Andrea Tivadar pare să reconstituie o lume imaginară, cât se poate de esențializată. E ca și cum ai pătrunde într-un spațiu al tuturor posibilităților, fermecător și plin de energie, căci cum altfel poate fi când ai de-a face cu abstracții fluide despre realități subiective...



„Pyramids”, de Andrea Tivadar, lucrare expusă la Galeria Estopia

Între 24 martie și 23 aprilie, Muzeul Național de Artă Contemporană te invită la o expoziție ce reunește artiști, arhitecți, designeri, animatori și ilustratori din generații și spații diferite, printre care se numără Volodea Biri, Matei Branea, Palms Cocos, Răzvan Cornici, Tudor Ciurescu, Social Crook, Ana Kun sau Dan Raul Pintea.



MNAC: „Hot Lagoon”

Evenimentul își dorește să crească atracția către zona de print ne-comercială, reunind noul val de artiști, designeri și ilustratori de la noi. Creațiile lor se vor regăsi pe printuri, tricouri, stickere, cărti poștale, genți și multe alte obiecte, Hot Lagoon Fair fiind primul târg de printuri și tipărituri de artă care promovează noua generație a industriilor creative din România.

Vizitarea expoziției este inclusă în prețul biletului de acces în muzeu (16 lei).



Și tot la MNAC poți vedea proiectul care adună lucrările a 20 de grafferi care au scris istoria zidurilor din România în ultimii 20 de ani. URBAN STEPS este primul proiect complex de Urban & Street Art, curatoriat și găzduit de o instituție muzeală de artă din România.


„Urban Steps”

Muzeul Național de Artă Contemporană

Cele mai răsunătoare 20 de voci ale street art-ului românesc, din 1998 și până azi, se întâlnesc într-o lucrare murală întinsă pe 500 de metri pătrați, pe care o descoperi pe scările interioare ale muzeului. Have fun pe scena graffiti-ului autohton!

Artiști: Erps, Sage, Irlo, Obie Platon, Kero, Ocu, Lost Optics, Recis, Pandele Pandele, Lucian Hrisav, Reg, Lux, Mser, HomeBoy, Neon, Duno, Lumin, Constantin Rusu/Skema, Mircea Popescu, Lucian Sandu Milea. Curator: Mihai Zgondoiu.

Istoria zidurilor din România:

„Urban Steps” (MNAC)

Și nu uita, din 19 aprilie, Muzeul Național de Artă Contemporană își așteaptă publicul cu expozițiile noului sezon. Fără îndoială, luna aceasta e una ofertantă în București pentru iubitorii de artă!

În imaginea anterioară: vedere din expoziția „Văzând Istoria ‒ 1947-2007” / Dani Ghercă, Colecția MNAC. Expoziția va putea fi văzută în noul sezon expozițional, la etajul 1 al MNAC.


Va urma...

Created with Newsroom AI

Go to page

We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.