Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

De Mădălina Ionescu

Branduri și inițiative pe care să stai cu ochii

SUSTAINABLE BEAUTY

Încerc de ani buni să am o rutină de beauty less waste, cât mai responsabilă. De cele mai multe ori îmi iese, alteori mai pic pradă tentațiilor, cum ar fi să-mi cumpăr o nouă paletă iluminatoare, deși am atâtea. Recent am decis (din nou) că nu o să mai fac loc excepțiilor, iar de atunci aleg cu grijă produsele din rutina de zi cu zi și mă uit și către acțiuni sustenabile pe care fie aș vrea să le adopt, fie le văd ca pe exemple bune de urmat.

Tocmai de aceea, am pregătit azi o selecție puțin mai diversă, alcătuită din trei branduri eco și două inițiative globale care mi-au atras atenția și despre care cred că trebuie să afli și tu.

Byoma, un brand cu produse dedicate refacerii și regenerării pielii

Ambalajele în culori neon m-au atras într-o primă fază, recunosc. Ulterior, am citit mai multe despre Byoma și mi-a plăcut în special complexul de tri-ceramide din spatele formulelor, responsabil pentru întărirea și stimularea barierei de protecție a pielii. Are o filosofie similară CeraVe, dacă mi-e permisă comparația, la nivel de proprietăți. Apoi, nu pot să nu iau în calcul și abordarea sustenabilă în materie de materiale folosite: ingrediente din surse sigure, plus recipiente din materiale reciclabile. Găsești o selecție în Sephora.

Primul recipient din plastic care poate fi reciclat infinit

Biotherm a colaborat cu o companie pionier în dezvoltarea soluțiilor biotehnologice pentru reciclarea PET-urilor, Carbios. Astfel, în 2025 vei putea ține în mână primul produs de protecție solară realizat din plastic 100% reciclat și continuu reciclabil. Ca o paranteză, în general plasticul poate fi reciclat de 2-3 ori înainte de a se degrada total. În spatele inovației Carbios se află un proces enzimatic ce descompune plasticul în starea sa naturală ori de câte ori este nevoie. În sfârșit!

Cocokind, un brand de îngrijire botanical-forward

De Cocokind am dat pe Instagram, iar de acolo am navigat internetul pentru un research complet. Pe lângă faptul că este un brand incluziv și conscious, primește un thumbs up de la mine pentru transparența la nivel de ingrediente utilizate. De altfel, formulele sunt vegane, ambalajele sustenabile, iar prețurile, accesibile. Mi-am comandat recent de pe Amazon (nu se găsesc în România) o cremă și o mască de față și am fost surprinsă plăcut atât de texturile foarte lejere, care nu încarcă, cât și de aspectul pielii după aplicare, vizibil îmbunătățit.

„The Friendly Year”, o inițiativă caritabilă Maria Nila

În fiecare an, de 1 noiembrie, Ziua Mondială a Veganismului, brandul alege o specie pe cale de dispariție care va fi în prim-planul activităților caritabile pentru următoarele 365 de zile. În 2023, Maria Nila se va concentra pe ajutarea broaștelor țestoase amenințate de poluare și de schimbările rapide ale mediului oceanic. În plus, va colabora cu organizația The Perfect World Foundation și împreună vor ajuta Centrul de Reabilitare Cairns Turtle, un ONG australian care vine în ajutorul broaștelor țestoase rănite.

Tata Harper, un brand care aduce puterea naturii în skincare

La final, includ în selecție și Tata Harper Skincare, una dintre mărcile mele preferate. De ce-mi place atât de mult? Datorită filosofiei farm-to-table: ingredientele sunt extrase din ferma proprie a fondatoarei, apoi prelucrate în mod etic, astfel încât să dozeze pielea cu toate vitaminele, mineralele, nutrienții de care are nevoie pentru a se menține sănătoasă. Trebuie să adaug pe lista de plusuri și texturile ultrasenzoriale și ambalajele sustenabile, realizate din sticlă și alte materii reciclabile. În România, brandul se găsește exclusiv în Madison absolute beauty.

Created with Newsroom AI

Go to page

We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.