
De Mădălina Ionescu
»
Sustainable beauty
2022 se arată promițător
O gamă eco fascinantă, o continuare în forță a tehnologiilor refillable și plastic-free, dar și tipul de produs după care ar trebui să ne uităm mai des. Indexez aici tendințele și lansările care marchează debutul noului an.
O colecție cult
După 100 de ani de N°5, Chanel lansează N°1, o linie de skincare și make-up, completată și de un parfum, ce ridică ștacheta în ceea ce privește sustenabilitatea.

Un design minimalist, cu ambalaje eco-friendly, realizate din 80% sticlă reciclabilă, inscripții cu cerneală organică și 0 celofan.
Dar ceea ce face fascinantă această nouă colecție este formula, care se bazează pe 76% extracte de Camellia Japonica, plantă remarcabilă și pentru că înflorește iarna, nu primăvara, având o rezistență foarte mare la frig. Produsele se adresează tenului care se confruntă cu apariția primelor semne ale îmbătrânirii, cuvântul de ordine fiind „revitalizare”.
Era refillable
Viitorul frumuseții este refillable, asta e clar. Parfumuri, șampoane, geluri de duș, creme de față, rujuri - nu există pe piață produs care să nu poată fi reîncărcabil azi.

Uite ca exemplu un primer care înglobează și tehnologia în cauză, dar și ingrediente pure, vegane, comportându-se precum o cremă hidratantă totodată.

Dar cred cu tărie că prioritatea absolută ar trebui să fie, pentru început, produsele pe care știm că le consumăm foarte repede: săpunurile lichide, gelurile de duș, șampoanele, cremele de față sau de corp. Scopul? O rutină de îngrijire care se definește prin mai puțină risipă. Desigur, caută ambalaje reciclabile și formule sigure.
Bars are better
Pe ce ar mai trebui să ne concentrăm atenția în 2022? Pe produsele solide, care au o caracteristică de milioane: sunt zero waste.

Așadar, ce-ar fi să înlocuiești săpunul lichid sau șamponul cu o alternativă ceva mai sustenabilă?
Iată de ce: produsele solide de azi nu sunt la fel cu cele cu care erai obișnuită - înglobează tot mai multe ingrediente naturale și eficiente. Partea cea mai bună? Indiferent că-i vorba despre un șampon, o formulă de curățare a feței sau un deodorant, chiar funcționează. Un mic sfat: citește întotdeauna recenziile înainte de a cumpăra un produs solid, ca să te asiguri că ți se potrivește.

No more plastic
Deși sunt multe branduri care au adoptat deja schimbarea, așteaptă-te ca în 2022 să vezi o creștere și mai mare de produse plastic-free.
Sticlă reciclată și reciclabilă, carton certificat, aluminiu, capace metalice, cerneală organică, din ce în ce mai puțin celofan - iată câteva dintre atributele produselor green și, de asemenea, a celor cărora trebuie să le faci loc în arsenalul tău. Desigur, asta nu înseamnă că un recipient confecționat din plastic reciclat și reciclabil se află sub semnul interzis.

Un exemplu de „așa da”: brandul Akt London. Vine cu o serie de deodorante vegane, cu formule sub formă de balsam, în tuburi din aluminiu reciclabil.
Go to page
We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.