De Mădălina Ionescu
»
Good day sunshine
Cremă, lapte, loțiune, spray, ulei: care este textura potrivită pentru tine
Suncare talks
Nu este niciodată prea devreme sau prea târziu să vorbim despre protecția solară, așa că noi tratăm subiectul pe larg în această serie.
În cel de-al patrulea episod: află care-i diferența dintre texturile produselor cu SPF, astfel încât s-o alegi pe cea mai bună pentru tine.
Da, sunt mai multe tipuri de texturi și adevărul e că ne vine să o alegem pe cea care e sinonimă cu rapiditate și confort. Dar există și alte motive pentru care a apărut această clasificare. Înainte de a trece în revistă caracteristicile care le diferențiază, îți spun doar atât: ca un produs să fie cu adevărat eficient, el trebuie să se muleze pe nevoile pielii.
Loțiunea, crema și laptele cu SPF
Le-am grupat pentru că au texturi și proprietăți similare. În primul rând, sunt lejere și cremoase, ceea ce înseamnă că intră ușor în piele. Apoi, sunt extrem de hidratante, deci fac pereche bună cu pielea uscată. Pe de altă parte, o încarcă destul de mult, formând acea peliculă puțin uleioasă, așa că, dacă ești genul care transpiră, ar fi indicat să alegi un produs sub formă de spray.
Spray-ul cu SPF
Este alegerea ideală pentru acelea dintre noi care caută confort înainte de toate, fiind extrem de simplu și rapid de aplicat și lăsând un finish mat. Există două mici dezavantaje totuși. Primul: deși nu se bazează pe alte ingrediente, cantitatea acestora este mai mică în varianta spray. Așadar, dacă preferi această textură, aplică de două ori mai multă decât în cazul unei creme obișnuite.
Al doilea: rapiditatea cu care se usucă, în comparație cu perioada îndelungată de care are nevoie pielea pentru a absoarbe o formulă de protecție solară. Soluția? Aplică o cantitate generoasă și repetă gestul des, cu atât mai mult dacă ești la plajă.
Uleiul cu SPF
Este la fel de hidratant ca produsele din prima categorie, cu avantajul că se aplică mai ușor și pătrunde în piele chiar mai rapid. În plus, textura sa uleioasă îl face să blocheze umezeala, combătând astfel efectul puternic deshidratant pe care îl are soarele. Un truc util? Aplică-l și pe păr, dar într-un strat ceva mai delicat.
Bonus: rezistență la apă
Desigur, este destinată celor care petrec mult timp în mare sau în piscină și care au nevoie de protecție atât atunci când sunt sub apă, cât și atunci când ies din apă. În general, dacă aplici un produs waterproof, trebuie să știi că protecția sa rezistă undeva între 40 și 80 de minute. Orice tip de textură poate fi și rezistentă la apă.
Cu toate acestea, citește instrucțiunile de pe etichetă și reaplică formula la intervalul indicat. Și ține cont și de faptul că niciun produs cu SPF nu rezistă atunci când te ștergi cu prosopul și, de aceea, va fi necesar să îl reaplici imediat după.
În următorul material „Suncare talks”, vreau să citesc despre:
Go to page
We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.