
Ioana Ilie
15 martie 2019
Social Empowering: 7 evenimente la care merită să ajungi săptămâna asta
Așa cum te-am obișnuit, am navigat prin rețelele de socializare și am selectat 7 evenimente cu potențial social emancipator din săptămâna 18-24 martie.

boyz and girlz
„boyz and girlz” este un spectacol de teatru social care explorează reacțiile pe care le au oamenii atunci când se întâmplă un abuz, chestionează problema responsabilității colective și încearcă să arate importanța comunicării între părinți, copii și profesori și necesitatea educației sexuale în România.
Se joacă luni, 18 martie, de la ora 19:00, la Centrul de Teatru Educațional Replika, iar intrarea este liberă. Spectacolul va fi urmat de o dezbatere pe tema revenge porn.
Out
Regizorul filmului OUT, Denis Parrot și doi tineri voluntari ai Asociatiei Accept, care au traversat deja experiențe de coming out, se întâlnesc la One World Romania - Ediția a 12-a pentru o discuție cu publicul despre mărturisire, asumare de sine și eliberare. Pentru ei o viață fără onestitate este mai săracă și mai grea pentru că au descoperit liniștea care se așterne după ce le vorbești despre tine oamenilor apropiați.
Proiecția documentarului are loc luni, 18 martie, de la ora 21:00 la Institutul Goethe București, iar intrarea este 15 lei.

Kali Tras
Kali Traš” nu este doar o altă poveste. „Kali Traš” este, poate, cea mai importantă și dureroasă poveste a romilor. Kali Traš (romani, Frica Neagră) este una dintre denumirile date de romi planului de exterminare etnică, inițiat de regimul fascist din timpul celui de-al doilea război mondial. Împreună cu o trupă romă de teatru ambulant ne întoarcem în secolul trecut și suntem martorii unui fragment din Holocaustul romilor.
Se joacă marți, 19 martie, de la ora 19:00, iar intrarea este 30 de lei.

Descentrat 9. Întâlnirile indisciplinate
Pentru miercuri seară îți recomandăm o întâlnire interdisciplinară pe teme conexe dragostei (dating online, poliamorie) și le are ca invitate pe Monica Jitariuc (expertă în comunicare integrată și specializată în social media), Oana Maria (solista formației Pœtrip, traducător și model de fotografie nud) și Andreea Chirică (ilustrator și autor de bandă desenată)
Evenimentul are loc miercuri, 20 martie, de la 19:30, la Centrul Național al Dansului, intrare 10 lei.

Dezbatere însoțită de imagini de arhivă despre abrogarea articolului 200.
Asociatia Accept prezintă în premieră imagini de arhivă din contextul uneia dintre primele campanii de advocacy realizate în România post-comunistă, campania pentru scoaterea homosexualității din Codul penal. Florin Buhuceanu, Dominic Brezianu și Eckstein-Kovács Péter vin în fața spectatorilor, pentru o discuție despre viața persoanelor LGBT sub amenințarea cu închisoarea, contextul anilor '90 și eforturile care au dus la abrogarea Articolului 200.
Evenimentul are loc joi, 21 martie, de la ora 18:00, la POINT, intrare liberă.

Procentul convenabil. Echitate și gen
În ultimii ani, mediul cultural românesc a început, cu un decalaj calculat în decenii față de cel european, să arate o deschidere față de mizele feministe, chestionându-se absența sau reprezentarea vagă a femeii în mai multe dintre mediile esențiale, cum ar fi cel educațional (lipsa scriitoarelor din manuale), cel artistic (problema premiilor literare și artistice, prezența femeilor în structuri de conducere) sau cel științific.
Dezbaterea va fi moderată de Elena Vlădăreanu (proiectul Premiile Sofia Nădejde) și Raluca Voinea (tranzit.ro/București) și are loc sâmbătă, 23 martie, de la ora 16:00, la Casa Tranzit București, intrare liberă.

Rovegan
Inspirat de cartea Lilianei Nechita, `Cireşe amare` şi realizat ȋn urma unei ample documentări desfăşurate ȋn localităţi din judeţul Vaslui, ROVEGAN explorează fenomenul migraţiei motivate de sărăcie dinspre Europa de Est spre Occident.
Se joacă duminică, 24 martie, de la 19:00, la Centrul de Teatru Educațional Replika, iar intrarea este liberă.
Go to page
We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.