





Beauty Crush
Un smoothie numai bun pentru piele? Fă cunoștință cu Drunk Elephant!








Drunk Elephant
Uite un brand pe care eu, una, l-am așteptat cu nerăbdare în România. Iar din mai, dorința mi s-a îndeplinit: Drunk Elephant ne ispitește iar și iar cu ambalajele sale pop și formulele fără compromis.





Tiffany masterson
Și pentru că vreau să-ți fac cunoștință așa cum se cuvine cu brandul ăsta minunat, am vorbit cu fondatoarea Tiffany Masterson, despre începuturi, frumusețe curată, ingrediente eficiente și rutina ideală.



Tiffany, spune-mi: de unde ideea de a pune bazele unui brand de beauty?



Eram o mamă casnică înainte de a dezvolta Drunk Elephant și aveam tot felul de probleme cu pielea. Am căutat o soluție pentru tenul meu mixt și sensibil, dar nimic nu a rezolvat problema pe termen lung. Apoi, am început să cercetez ingredientele din produsele pe care le foloseam și am notat ce rol juca fiecare, dar, mai important, cum reacționa pielea la ele.



Așa am realizat că ingredientele de marketing trebuiau să dispară din rutină. Prin „ingrediente de marketing” mă refer la substanțele care fac produsul să arate, să se simtă sau să miroasă mai bine, dar care nu au beneficii reale pentru epidermă.


Am descoperit 6 care erau la baza problemelor mele și pe care astăzi le numesc „Suspicios 6”: uleiurile esențiale, siliconul, laurilsulfatul de sodiu, alcoolul și filtrele chimice. Tenul meu s-a transformat complet după ce le-am eliminat… a trecut de la „confuz” și nesănătos la curat și echilibrat. Cum produse care să nu înglobeze aceste 6 ingrediente suspecte sunt puține, am creat Drunk Elephant.




Filosofia mea este că „pielea este piele”, toate tipurile funcționează în același fel și, de aceea, nu este nevoie de etichetări. Pielea ta are o barieră de protecție sau o manta acidă, iar atunci când o „dezbrăci” sau o deranjezi, apare haosul. Numeroasele produse pe care le aplicăm zi de zi pot conține perturbatori, sensibilizatori, alergeni și alți iritanți care pot lăsa pielea reactivă.





Acneea, uscăciunea și sensibilitatea sunt, pur și simplu, modul prin care aceasta reacționează la ingredientele declanșatoare. Asta se întâmplă pentru că nu le poate tolera. Drunk Elephant reprezintă modul prin care am ales să resetez pielea reactivă. Iar acest lucru se întâmplă deoarece nu folosesc ingredientele care au adus-o în starea asta.





Am izolat atât substanțe naturale sigure, cât și substanțe sintetice la fel de sigure, iar formulele mele conțin procentele corecte de ingrediente active, la nivelurile de pH ideale. De aceea, compozițiile sunt mai ușor de recunoscut și de absorbit de către piele. Drunk Elephant este un brand poziționat într-o categorie doar a sa, pe care îmi place s-o denumesc „biocompatibilă”.



Drunk Elephant este un nume adorabil. Care este povestea care l-a inspirat?




Mulțumesc! Ei bine, pe când mă aflam într-o călătorie de cercetare a ingredientelor, m-am îndrăgostit de uleiul de Marula.
Am căutat pe Google mai multe despre acesta și unul dintre rezultate era un video cu elefanți care mănâncă fructul de marula și apoi reacționează foarte euforic.



Nu mă gândeam să merg înainte cu acest nume, dar când am început să cer păreri în stânga și-n dreapta, mi-am dat seama nu numai că pot să fac asta, dar și că ar fi o alegere atrăgătoare. Nu am putut rezista tentației. Formulările sunt serioase, dar uneori avem nevoie și de puțină joacă.



Să revenim la îngrijirea biocompati-bilă. Cum ai defini-o?



Să-ți îngrijești pielea biocompatibil înseamnă să folosești doar ingrediente pe care pielea ta le poate recunoaște, absorbi sau prelucra și de care poate beneficia pe deplin, fără a ajunge la perturbarea, sensibilizarea, inflamația și congestia sinonime cu „6-ul suspect”. Noi folosim substanțe susținute de știință - sintetice sau naturale. Dacă există vreo îndoială cu privire la siguranța și eficacitatea uneia, atunci o eliminăm.







De ce trebuie să evităm cele 6 categorii suspecte și care ar fi alternativele sigure?



Cele 6 suspecte sunt ingredientele pe care le-am găsit problematice pentru pielea mea. Nu sunt înfricoșătoare sau neapărat de evitat sau toxice, ci doar, în opinia mea, pot perturba mecanismele de funcționare a pielii, ducând la acele „comportamente” cutanate enervante, de care ne putem lipsi. Cele despre care spuneam și mai devreme: acnee, sensibilitate, exces de sebum, uscăciune etc.





Uleiurile esențiale, prin natura lor, sunt compuși parfumați volatili ce sensibilizează pielea. Nu există un beneficiu al lor care să nu poată fi replicat prin alte ingrediente care nu sunt parfumate și care nu au dezavantajele pe care le aduc.
Apoi, alcoolul de uscare, cu potențial de deshidratare și sensibilizare, poate fi recunoscut prin denumiri ca „alcool SD”, „alcool denaturat”, „alcool denat”, „alcool natural”, „alcool cerealic”, „alcool etilic” sau, pur și simplu, „alcool”.




Credem că provoacă leziuni cutanate pe termen lung. Deși aceste substanțe active pătrund mai ușor în piele, o fac prin dizolvarea lipidelor, care contribuie la menținerea elasticității și hidratării. Acest lucru duce la apariția inflamațiilor, care, la rândul lor, pot provoca erupții. Urmează siliconul, care poate congestiona, în special cel ocluziv, cu greutate mai mare (dimeticonă), și împiedică activii să pătrundă în piele și să-și facă treaba.

Despre filtrele chimice: mulți consideră că aceste tipuri de ecrane solare sensibilizează, mai ales atunci când sunt aplicate în jurul ochilor sau pe pielea sensibilă sau cu diverse tulburări, ca rozaceea sau eczemele. Noi credem că, prin sensibilizare, pot duce și la diferite erupții sau la agravarea acneei, așa că le folosim pe cele fizice, minerale.


Parfumul/coloranții au fost concepuți pentru a adăuga un miros frumos sau culoare unei formule, dar nu au literalmente niciun beneficiu. Pot sensibiliza și ocupă spațiu inutil într-o formulă. Iar SLS (laurilsulfatul de sodiu) e un agent tensioactiv care este prea puțin bun. Nu numai că poate fi extrem de dur, dar este o mică moleculă care, atunci când pătrunde în țesuturi, provoacă inflamații și deteriorează bariera de protecție.








Cum arată procesul de formulare a unui produs la Drunk Elephant?




Este nevoie de unul-doi ani pentru a formula un produs. Sunt foarte pretențioasă. Pot să-mi fac o idee, să pregătesc un pachet de ingrediente pe care să-l trimit farmacistului cu care lucrez, să am o mostră la îndemână în două săptămâni, dar toate astea numai dacă văd potențialul din prima. Cel mai mult durează când vine vorba despre protecția solară. Odată ce aprobi formula, trebuie să alegi ambalajul și să efectuezi teste de stabilitate și compatibilitate.



De asemenea, ți se cere să faci și alte teste înainte de procesul de fabricație în sine. Momentul poate fi întârziat din diverse motive, cum ar fi un ingredient mai greu de obținut sau o eroare în testare, ceea ce înseamnă că o iei de la început. Apoi, trebuie să denumești produsul și să redactezi o fișă de vânzare cu toate detaliile-cheie, instrucțiunile de utilizare, revendicările, ce este, ce face produsul etc.



E nevoie și de teste clinice, ca să te asiguri că produsul chiar face ce spune. Urmează să verifici dacă formula este compatibilă la nivel global. Odată finalizat acest pas, redactezi etichetele și obții un prototip pentru a verifica nuanțe și de-aici mai poate dura în jur de trei-șase luni. Următoarea etapă constă în aprovizionarea depozitului de distribuție, unde merge produsul înainte de a ajunge la comerciant. La 6 săptămâni după ce a fost trimis, ajunge pe rafturi.



Care sunt cele mai importante elemente ale unei bune rutine de îngrijire?


Mereu spun că „less is more” în ceea ce privește rutina de skincare și prin asta mă refer la două lucruri. Ai nevoie numai de ingrediente care sunt benefice pentru sănătatea pielii tale sau care susțin formularea, menținând produsul sigur și eficient. Evită-le pe cele care nu sunt necesare și care, în multe cazuri, pot fi perturbatoare;



Apoi, nu ai nevoie de atât de multe produse. Dacă vrei să-mi urmezi filosofia, o să eviți „Suspicious 6” și îți rămân esențialele: un produs de curățare, o cremă hidratantă și una cu SPF. Mai puțin este întotdeauna mai mult atunci când începi o rutină și așa nu-ți vei copleși pielea, ba chiar poți introduce treptat produse sau activități suplimentare - în ritmul tău și al pielii tale.









Când și cum a început colaborarea cu Sephora?



Ne-am parteneriat cu Sephora în SUA, în ianuarie 2015, pentru început. Sephora este foarte on-brand, iar eu, personal, am cumpărat mult de acolo, deci am știut că este un loc care va funcționa pentru Drunk Elephant. Suntem extrem de încântați să colaborăm acum și cu Sephora România!



Suntem sigure că te-am făcut curioasă și că vrei să descoperi produsele Drunk Elephant!
Le găsești în magazinele Sephora și online, pe sephora.ro.
Go to page
We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.