De Mădălina Ionescu

»

Sleeping beauty

3 ritualuri pe care să le încerci la ceas de seară dacă tânjești după un somn odihnitor

Chasing dreams

După multe nopți agitate și dimineți imposibile, discuții lungi în redacție despre luptele noastre cu somnul (sau cu lipsa lui) și câteva schimburi de ceaiuri de roiniță, am căzut de acord: trebuie să dormim mai bine!

Pentru a ne reaminti cât de important este somnul în viețile noastre, am dat startul seriei „Chasing Dreams”. Astfel, întoarcem subiectul pe toate părțile, de la sursa tulburărilor de somn și până la recomandări esențiale pentru a bifa aceste ore vitale.

În meniul din seara asta: 3
ritualuri
de
beauty care ne liniștesc și ne induc somnul. Pe locuri, fii gata, somn ușor!

1. O baie tip spa

»

Dacă obișnuiești să faci un duș simplu și rapid înainte de culcare, încearcă să te reprofilezi către o baie (mai) îndelungată. Numeroase studii arată că, în acest fel, mușchii se relaxează și creierul se detensionează, inducându-ți starea de somn.

Câteva picături de ulei parfumat de valeriană sau lavandă, alături de săruri naturale (și, de ce nu, flori de mușețel sau de tei, plante recunoscute pentru puterea de a alunga nopțile albe) pot transforma ritualul îmbăierii într-o veritabilă oază de liniște. Scufundă-ți întregul corp sub apă și stai cu ochii închiși timp de 10-15 minute.

2. Un masaj detensionant

»

O terapie lejeră și relaxantă este masajul scalpului și al tălpilor. Aceste două zone conțin centri energetici și terminații nervoase, astfel că un masaj de câteva minute va îmbunătăți considerabil starea întregului organism. Așază-te pe pat și masează-ți circular pielea capului, ținând ochii închiși, apoi continuă cu tălpile.

3. Aromaterapia de seară

»

O altă metodă eficientă de inducere a somnului se traduce prin strecurarea, la ceas de seară, a câtorva picături de uleiuri esențiale (de lavandă, bergamotă, iasomie, santal sau portocală dulce) într-o candelă specifică. Acestea induc starea de liniște, elimină anxietatea și îmbunătățesc considerabil calitatea somnului.

Bonus

Alternativ, ritualul cosmetic de seară, care include demachierea și aplicarea formulelor preferate prin mișcări de masaj, poate deveni, prin repetiție, un semnal pentru corp că este nevoie să-și încetinească ritmul. Masajul facial cu pietre Gua Sha este ideal pentru scăderea tensiunii arteriale și sporește circulația sângelui.

More sleep?

Avem în plan și mai multe idei pentru tine. De pildă, îți pregătim o selecție de pijamale și așternuturi care te învăluie în confort, dar și aplicații sau podcasturi care să țină loc de numărat oițe în gând. Stay tuned!