Screen time. Serialele lunii mai

De Irina Munteanu

Viața nu ține mereu cu noi, dovadă că nu avem nici BBC, nici Hulu, deci nici urmă de „Conversations with Friends” luna asta. Să zicem că se așază lucrurile cu Bill Skarsgård în rolul unui gangster suedez (da, există așa ceva și e motivul pentru care vorbim despre sindromul Stockholm).

În altă ordine de idei, luna asta se petrec și câteva reveniri pe care cine mai știe de când le așteptăm: „Love, Death & Robots”, „Stranger Things” (prima parte din sezonul al patrulea) și David Letterman cu ai săi invitați care nu au nevoie de introducere.

Clark, Netflix, 5 mai

„Un mix de minciuni și adevăruri”, serialul lui Jonas Åkerlund urmărește povestea lui Clark Olofsson, unul dintre cei mai cunoscuți infractori din Suedia. Ce ziceam mai devreme despre sindromul Stockholm? Se pare că termenul a fost introdus prima dată de criminologul Nils Bejerot în 1973, după ce patru persoane, pe care Olofsson le-a luat ostatice în timp ce jefuia o bancă din capitala Suediei, au refuzat să depună mărturie împotriva lui și i-au luat în schimb apărarea.

Serialul este practic bazat pe memoriile lui Clark Olofsson, în care povestește cum a reușit să facă o țară întreagă să fie obsedată el, în ciuda acuzațiilor de trafic de droguri, tentativă de omor și zeci de jafuri.

The Staircase, HBO Max, 5 mai

Dacă ai văzut deja documentarul francez „Soupçons” („Suspicions”), probabil că nu mai ai nevoie să te convingă nimeni că trebuie să îi dai o șansă și mini-seriei bazată pe documentar. „The Staircase” urmărește cazul real al scriitorului Michael Peterson acuzat că și-a ucis soția și adună la un loc nume precum Colin Firth, Toni Collette, Juliette Binoche, Sophie Turner și mulți alții.

Acum ține-te bine pentru ceva mai mult decât răsturnări de situație și revelații, căci cazul lui Peterson aduce în discuție, prin intermediul avocatului său, Larry Pollard, așa numita „Owl Theory”, conform căreia lovitura suferită de Kathleen a fost cauzată în realitate de atacul unei bufnițe.

Love, Death & Robots, sezonul 3 Netflix, 20 mai

Unul dintre motivele pentru care avem nevoie de mai multe antologii în viețile noastre, „Love, Death & Robots”, revine cu al treilea volum pe Netflix. Probabil că nu o să mai fie 18 episoade, așa cum s-a întâmplat în primul sezon, dar și opt episoade pot face șederea mai ușoară într-o lume plină de mașinării și roboți.

Cum se prezintă noul sezon? Cu un strop de horror, unul de comedie, o varietate de ambiente și personaje, dar și câteva fețe cunoscute din primul sezon: roboții K-VRC, XBOT 4000 și 11-45-G. Ah, și același David Fincher printre producători.

My Next Guest Needs No Introduction With David Letterman, sezonul 4 Netflix, 20 mai

Pe lângă antologii, mai avem nevoie și de talk show-uri mișto. Aici știi că te poți baza oricând pe David Letterman. „My Next Guest” își păstrează structura de un singur invitat per episod, iar pe lista invitaților se numără Cardi B, Kevin Durant, Billie Eilish, Julia Louis-Dreyfus, Ryan Reynolds și Will Smith, înainte de incidentul de la Oscaruri, grrr.

Stranger Things, sezonul 4 Netflix, 27 mai

După ce „Doctor Strange” a dat tonul blockbusterelor de vara asta, mult așteptatului „Stranger Things” e următorul pe listă. Împărțit în două, al patrulea sezon aterizează la finalul lunii pe Netflix, cu primele episoade, urmând ca a doua tranșă să apară abia în iulie.

Iar având în vedere că unul dintre personaje a început subit să leviteze în trailerul noului sezon, pentru copiii din Hawkins se pare că urmează să se întâmple câteva lucruri la care probabil că nimeni nu se așteaptă.