De Irina Munteanu

»

Screen time

Filmele și serialele lunii octombrie

Se întâmplă și lucruri bune în octombrie, cum ar fi sezoanele noi din „Succession” și „Curb Your Enthusiasm” pe care parcă le-am așteptat de-o viață.

E o lună bună și pentru nostalgii și obsesii recurente. Pe de-o parte avem „Seinfeld” pe Netflix, pe de alta nici un maraton de „Sopranos” pe HBO nu sună rău având în vedere că noi o să mai avem ceva de așteptat pentru prequel-ul „The Many Saints of Newark”. Uite, las mai jos un link la piesa de deschidere. Poate ajută.

The Guilty

1 octombrie Netflix

Probabil că mai încordat decât filmul în sine este contextul special în care s-a produs acesta. Filmările pentru „The Guilty” au durat doar 11 zile, iar Antoine Fuqua a regizat totul în plină pandemie, dintr-o dubă cu acces la camerele de filmat.

Remake după thrillerul danez omonim din 2018, „The Guilty” se derulează de-a lungul unei zile, într-un singur loc, și îl are în prim-plan pe un dispecer 911 din Los Angeles care încearcă să ajute o femeie aflată în pericol. Rezultatul? 90 de minute de tensiune petrecute în compania lui Jake Gyllenhaal și tot felul de răsturnări ciudate de situație.

MAID

1 octombrie Netflix

Pe Margaret Qualley am remarcat-o prima dată în „The Leftovers” (un reminder să-l vezi măcar o dată-n viața asta). În adaptarea după autobiografia lui Stephanie Land, „Maid: Hard Work, Low Pay and a Mother’s Will to Survive”, Margaret joacă rolul unei mame singure care reușește să iasă dintr-o relație abuzivă și încearcă să se descurce pe cont propriu. Apropo, în peisaj mai apare și actrița Andie MacDowell, mama protagonistei atât în serial, cât și în viața reală.

Mia își ratează răzbunarea

4 octombrie HBO

Dacă nu reușești să ajungi la cinema să vezi ultimul lungmetraj al regizorului Bogdan Theodor Olteanu, bine ar fi să nu-l ratezi pe HBO Go. Filmul aduce în discuție violența în raport cu femeile, în special într-o țară în care fenomenul este unul extrem de accentuat, dar și noile generații de tineri și modurile în care navighează prin astfel de probleme.

Succession sezonul 3

18 octombrie HBO

Gata, Cousin Greg
și familia extinsă se întorc pe 18 octombrie, la fix doi ani de când i-am văzut ultima dată. Pe lângă trădările și răzbunările de rigoare, mai aduc cu ei și câteva fețe noi sezonul acesta – Sanaa Lathan, Linda Emond, Jihae, Hope Davis și Adrien Brody, ba chiar una foarte bine venită, Alexander Skarsgård.

Inside Job

22 octombrie Netflix

De la reptilieni la societăți secrete, comedia animată creată de Shion Takeuchi („Gravity Falls”) se derulează într-o lume în care majoritatea conspirațiilor de care ai auzit sunt reale și în plus, sunt vegheate de o echipă de birocrați nu tocmai pregătiți. 10 episoade curg repede într-o seară, mai ales că în spatele vocilor se află Lizzy Caplan, Andy Daly, Christian Slater sau Tisha Campbell, printre alții.

Curb Your Enthusiasm sezonul 11

25 octombrie HBO

Adevărata cireașă de pe tortul lunii octombrie vine abia pe 25, odată cu premiera sezonului 11 din „Curb Your Enthusiasm”. Iar cum orice întâlnire cu Larry David se lasă cu râsete incontrolabile și situații familiare, sugerez să nu pierzi startul. „Lumea s-a schimbat, dar el nu a făcut-o”, ne avertizează teaserul și ceva îmi spune că nu va fi absolut deloc o problemă.

Colin in Black & White

29 octombrie Netflix

Care-i povestea jucătorului NFL și cum a devenit activist și o figură atât de emblematică? Aflăm chiar de el din documentarul produs împreună cu Ava DuVernay, în care este naratorul propriei sale povești. De la copilăria și obstacolele pe care le-a întâmpinat ca tânăr de culoare adoptat de o familie albă, până la nivelul pe care l-a atins în fotbalul american ca fundaș al NFL, suntem pe cale să îl cunoaștem pe Colin Kaepernick în profunzime.