De Irina Munteanu

»

Screen time

Filmele și serialele lunii noiembrie

Zilele sunt mai scurte, vremea e mai rece, dar putem conta pe câteva filme și seriale să facă din noiembrie o lună mai ușor de suportat. De la musicalul cu Andrew Garfield la care știi deja că o să te uiți, la o nouă rundă de observații mai mult sau mai puțin absurde din partea lui John Wilson, iată ce-i de văzut în următoarele zile.

The Harder They Fall

3 noiembrie Netflix

În „The Harder They Fall”, regizorul și scenaristul Jeymes Samuel și-a imaginat o lume în care toate persoanele de culoare și femeile sunt reprezentate așa cum nu au mai fost până acum în westernuri. Asta înseamnă o lume în care Jonathan Majors și Idris Elba sunt rivali, iar din găștile lor fac parte Zazie Beetz, Regina King și Lakeith Stanfield. Pe bune, e timpul să vezi un western.

Narcos sezonul 3

5 noiembrie Netflix

Al treilea sezon din „Narcos: Mexico” se derulează în anii ’90, cu o nouă generație de lideri ai cartelurilor și agenți guvernamentali prinși la mijloc, undeva între corupție și justiție. Nu doar că o să aflăm ce se mai întâmplă după arestarea lui Felix, dar o să ne luăm și porția de inspirație la capitolul cămăși colorate (mulțumim, Pacho!).

Passing

10 noiembrie Netflix

Bazat pe romanul omonim scris de Nella Larsen în 1929, „Passing” spune povestea a două femei de culoare – interpretate de Tessa Thompson și Ruth Negga – care pot trece drept albe și aleg să trăiască pe părțile opuse ale „liniei de culoare” din New York-ul anilor ‘20. Introspectiv și personal, debutul regizoarei Rebecca Hall explorează identitatea rasială, dar și maternitatea, sexualitatea și feminitatea.

Tick, Tick... Boom!

12 noiembrie Netflix

Despre Jonathan Larson se spune că a revoluționat teatrul american cu piesa „Rent”. După „Hamilton”, nici Lin-Manuel Miranda nu e străin de revoluții. Ce îi leagă pe amândoi e „Tick, Tick... Boom!”, debutul regizoral al celui din urmă, cu o adaptare după musicalul autobiografic omonim creat de Larson.

În mijlocul acțiunii? Andrew Garfield, în rolul unui tânăr compozitor de teatru care lucrează ca ospătar într-un restaurant din New York, în timp ce scrie ceea ce speră să devină cel mai tare musical american. Filmul ne poartă prin călătoria compozitorului într-un an crucial al vieții sale, în care a fost aproape să-și abandoneze visul de a ajunge la Broadway.

Tiger King 2

17 noiembrie Netflix

Dacă nu te-au marcat suficient întâmplările din primul sezon „Tiger King”, saga proprietarilor de feline mari continuă. Joe Exotic revine pentru un nou sezon, doar că de data asta din închisoare, unde se află în prezent pentru tentativa de a o ucide pe activista pentru drepturile animalelor, Carole Baskin. Se pare că de-a lungul drumului o să mai apară și alte revelații și secrete, un haos numai bun de văzut într-o seară.

The Wheel of Time

19 noiembrie Amazon Prime

O dată la ceva timp, un nou serial se anunță a fi următorul „Game of Thrones”. Până acum niciunul nu s-a înscris complet acolo, dar încercările continuă. Cel mai recent concurent la marele titlu? „Wheel of Time”, un serial fantasy bazat pe romanele lui Robert Jordan, care ar putea să funcționeze și ca prequel pentru GoT.

În fruntea tuturor? Moiraine, adică o Rosamund Pike magică (din toate punctele de vedere) care se avântă la drum cu un grup de călători care ar putea să salveze sau să distrugă omenirea. Sezonul al doilea se pare că e deja pe drum.

How to with John Wilson sezonul 2

27 noiembrie HBO Go

John Wilson observă lucruri, adună subtilități și absurdități, iar din când în când ne spune ce crede despre ele. Fiecare episod al documentarului pornește de la o temă simplă ca „How to Make Small Talk” sau „How to Cook the Perfect Risotto” și escaladează suficient de rapid și imprevizibil încât să aștepți cu nerăbdare următorul episod. Pe 27 noiembrie apare al doilea sezon și sincer, nu văd de ce nu ar putea continua la nesfârșit. Cum nu văd nici situația în care ar putea să nu-ți placă.