Beatrice Borodi

Glamour picks

Regulile de aur înainte să apelezi la fillere

_

Deși acum sunt pe buzele tuturor (literlamente în unele cazuri), fillerele sunt totuși o procedură medicală și trebuie tratată ca atare. Ți-am pregătit un mic ghid care să te ajute la luarea unei decizii informate – și fără regrete!

Ce sunt fillerele?

___

O substanță (cel mai adesea acid hialuronic) injectată în anumite zone ale feței pentru a îmbunătăți un aspect nedorit sau pentru a reda volum acolo unde s-a pierdut cu vârsta. Fillerele sunt folosite în intervenții estetice minim invazive, oferind volum buzelor subțiri sau pomeților, corectând aspectul bărbiei sau al nasului și chiar diminuând profunzimea ridurilor și a cicatricilor cauzate de acnee.


Dacă în urmă cu câțiva ani subiectul injectărilor era încă unul tabu, acum informațiile despre fillere sunt la îndemâna oricui și nu mai este un secret faptul că îți poți modifica trăsăturile care te nemulțumesc, cu rezultate atât de naturale încât abia pot fi sesizate, grație evoluției tehnicilor și a substanțelor injectate.

Iar dacă o mică modificare îți poate da mai multă încredere sau te poate face mai fericită cu aspectul tău – de ce nu?

_

Indiferent care ar fi motivul pentru care apelezi la fillere, cea mai importantă este siguranța și luarea unei decizii informate când vine vorba de sănătatea ta și dorința de a schimba ceva la propria înfățișare.

Iată câteva sugestii de ținut minte:

Prima decizie esențială este alegerea locului pentru această intervenție.

Nu merge niciodată la cineva care nu este un doctor autorizat, deoarece poate fi periculos și fii sigură să te informezi cât se poate de mult despre doctor și clinică. Cel mai potrivit doctor pentru tine este cel în ale cărui rezultate te regăsești, iar pacienții tratați au avut caracteristici și nevoi similare cu ale tale. Nu alege niciodată o clinică doar datorită prețului.

Întreabă ce produse folosesc

Asigură-te că brandurile folosite sunt aprobate de sistemele de sănătate și nu includ ingrediente interzise sau periculoase pentru organism. Astfel de branduri aprobate sunt Juvederm, Bolotero, Restylane și Teosyal.

_

Alegerea tipului de filler este de asemenea importantă. Experții spun că este de preferat să nu optezi pentru unul permanent, deoarece acesta nu poate fi dizolvat și în timp poate duce la complicații. Chiar dacă acidul hialuronic poate fi dizolvat, este recomandat să optezi la început pentru cantități mai mici, iar dacă în continuare este nevoie de mai mult volum, să revii după minim două săptămâni, când se obține rezultatul final.

Fii deschisă la sfaturile medicilor...

_

Mulți medici dermatologi se confruntă cu pacienți care au adesea impresia că au nevoie de fillere în zone în care nu sunt necesare sau nu le-ar garanta efectul dorit, dar un medic cu experiență va indica mereu cele mai bune soluții pentru tine și nevoile tale, așa că fi pregătită de o discuție sinceră cu el și fii deschisă la eventualele lui recomandări.

Alege cu atenție momentul

Nu este recomandat să efectuezi procedura imediat după consultație, deoarece e mai bine să lași îndeajuns timp pentru a reflecta asupra deciziei. Din cauza posibilității apariției unor mici umflături și roșeață în primele doua zile după intervenție, e bine să nu fie planificată chiar înaintea unui eveniment important.

Știai că dacă încă ești indecisă cu privire la aceste intervenții, poți cere doctorului o injecție de probă pentru a vedea cum ar arăta? Destul de uimitor, nu? Este vorba despre o injecție cu o soluție salină care îți va da o idee despre rezultatul unui filler.


_

Iar dacă mai ai întrebări și nelămuriri, nu uita sa discuți cât mai mult cu doctorul tău și să citești despre toate aspectele cu privire la fillere, pentru a lua o decizie informată.

Suntem curioase, voi ce părere aveți despre fillere?

Created with Newsroom AI

Go to page

We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.