



Ce facem cu resturile alimentare?
Episodul 4
plan b







Gătim prea mult și nu știm ce să facem cu resturile rămase
acesta e unul dintre motivele pentru care risipim cantități enorme de mâncare.





Nu te grăbi să arunci mâncarea la finalul zilei.
Există câteva moduri creative prin care poți să dai o nouă șansă resturilor gătite și chiar să le transformi în adevărate delicii!







Puiul prăjit de la cina de seara trecută ar putea deveni pe loc un nou preparat. Combină puiul cu un pesto din frunze de morcovi pe care altfel le-ai arunca și vei obține un sandwich delicios.
Știi diminețile în care nu ai timp să îți pregătești ceva de mâncare înainte să pleci la job?






Nu uita nici de cojile legumelor care conțin multe vitamine, iar date la cuptor pot deveni chipsuri foarte bune.
Realizează cu ajutorul lor omlete, quiche-uri, supe cremă, smoothie-uri și multe altele - posibilitățile sunt infinite.
Resturile vegetale pot fi utilizate și ele cu succes în noi preparate a doua zi.






Chiar și pâinea uscată poate fi salvată. O poți transforma fie în crutoane sau pesmet, fie o poți folosi ca
blat pentru pizza sau la frigănele.




La final, ți-am pregătit câteva sfaturi simple pentru a păstra surplusul de mâncare proaspăt astfel încât să îl poți integra în siguranță în alte preparate.
Și mai multe trucuri






Asigură-te că resturile de mâncare sunt acoperite și puse în caserole de sticlă (acestea păstrează cel mai bine calitățile alimentelor)
Depozitează mâncarea gătită în frigider după ce s-a răcit, dar nu mai târziu de două ore de când ai terminat-o de pregătit









Când observi că se adună mai multe preparate în frigider, prioritizează-le și alege o zi a săptămânii pe care să o dedici mâncării rămase. O să îți eliberezi frigiderul și o să te alegi cu meniuri surprinzătoare
Dacă le păstrezi în frigider, ține-le la vedere pentru că indicat este să le consumi în două zile; la congelator pot fi păstrate până la două luni




Cea mai bună soluție rămâne să gătești doar atât cât ai nevoie. Poți face asta foarte ușor planificându-ți corect mesele.
Mai multe despre o planificare alimentară eficientă poți să citești în episodul 2 din seria „Plan B”.






Lidl România vine în ajutorul celor care vor să învețe cum pot reduce risipa alimentară la ei acasă cu o serie de sfaturi și recomandări
de la rețete responsabile, la sfaturi legate de organizarea listei de cumpărături și a meniurilor zilnice.




În următorul episod te vom învăța cum să păstrezi fructele și legumele astfel încât să le prelungești durata de viață, dar și cum să depozitezi corect restul alimentelor pentru a le consuma în timp util și a te bucura de ele cât mai proaspete.
Acesta a fost episodul 4 din „Plan B”, o inițiativă de combatere a risipei alimentare inspirată de Lidl România.
Created with Newsroom AI
Go to page
We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.