Mihai Ghiduc

11 iunie 2019

Peleș și Palatul Culturii pe Google Arts & Culture

___________

Google a anunțat astăzi un parteneriat cu patru noi instituții de cultură din România. Acestea vor fi expuse pe Google Arts & Culture. Asta înseamnă expoziții și tururi virtuale, picturi fotografiate la o rezoluție înaltă, pe care poți face zoom până când vezi textura pânzei, și un număr crescut de turiști pentru muzee (pentru că vei vrea și experiența reală după cea virtuală).

Poți vizita virtual Castelul Peleș


Este doar una dintre cele cinci expoziții dedicate Peleșului ________

„Un spațiu al frumuseții” te poartă prin întregul palat, cameră cu cameră, în timp ce alte expoziții virtuale prezintă tablourile, argintăria și obiectele de lemn din interiorul palatului construit de regele Carol I cu ajutorul celor mai buni meșteșugari europeni.



Poți vedea picturile de la Palatul Cotroceni


sau îl poți vizita (să mai spunem că virtual?) ________

Una dintre cele două expoziții puse de Muzeul Cotroceni pe Google Arts & Culture e dedicată istoriei locului, cealaltă picturii românești din secolul XX, scanată în înaltă rezoluție cu Art Camera.



Ajungi chiar și la Iași


La Complexul Muzeal Național „Moldova” din Palatul Culturii ________

Muzeul din clădirea emblematică a Iașului îți oferă cinci expoziții, inclusiv una dedicate artei și una interiorului palatului.



Și înveți despre broderii


Nu doar muzeele au ajuns pe platformă ________

Asociația „Semne cusute” și-a propus să exploreze mesteșugul cusutului de cămăși tradiționale românești și să explice privitorilor din toate colțurile lumii simbolistica asociată cu culorile și simbolurile folosite în acestea.



Cei patru noi parteneri din România se adaugă celor care sunt deja disponibili pe platforma Google. Iată alte câteva expoziții și turururi virtuale interesante:


Revoluția în direct


O vizită la Casa Poporului


Picturile de la Brukenthal


Sau această informație din Arhivele Naționale


Și încă o veste bună: Muzeul Mațional de Artă Contemporană își pregătește deja expozițiile virtuale.


Created with Newsroom AI

Go to page

We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.