de Mădălina Ionescu
Sustainable beauty
O privire mai atentă în baie
Schimbarea nu este mereu ușoară, într-adevăr. Dar un stil de viață sustenabil implică, de cele mai multe ori, gesturi mari doar în aparență. Astăzi ne îndreptăm atenția către baie și-ți oferim câteva alternative eco-friendly pentru a o face mai verde.
Altfel spus, îți propunem să înlocuiești o serie de produse obișnuite, care pot da bătăi de cap mediului înconjurător (o să vezi și de ce), cu variante care se învârt în jurul sustenabilității.
iar Planul de atac ar fi...
Aplică filosofia less waste
Fiecare dintre noi cumpără zilnic produse din plastic sau ambalate în plastic - care nu au o utilitate reală, dovadă fiind faptul că ajung foarte repede la coșul de gunoi. De aceea, o soluție reală, cel puțin pentru anumite produse din baie, este să apelăm la recipientele din sticlă sau din oțel inoxidabil, pe care le putem reumple la nesfârșit cu formule în rezerve sau disponibile la vrac.
Mai mult bambus
Știai că, la nivel global, aruncăm undeva la 4,7 miliarde de periuțe de dinți pe an? Din păcate, majoritatea sunt confecționate din plastic, care nu se descopune complet nici după un mileniu. Așa au apărut variantele din bambus, un material eco-friendly care trece de granița igienei orale - savoniere, perii și piepteni de păr, cârlige pentru haine, bețișoare de urechi etc.
Încă ceva la capitolul igienă orală
Și pentru că este dificil în momentul de față cu reciclarea ambalajului unei paste de dinți sau cu cea a aței dentare, îți propun și aici două soluții etice.
Caută formule organice, clean
Ingredientele toxice sau ambigue din produsele pe care le folosești zilnic nu atacă doar pielea, ci și planeta. Acestea se pot strecura prin filtrele conductelor, ajungând, într-un final, otravă și pentru vietățile marine.
Redu amprenta lăsată de dischetele demachiante
Sunt mai bune decât șervețelele, dar trebuie să știi că, alături de tine, dischetele de unică folosință sunt folosite zilnic de alte câteva milioane de oameni. În plus, nu sunt reciclabile, deci devin un echivalent al poluării. O alegere responsabilă ar fi cea textilă, care nu doar că se poate reutiliza, ba chiar te scutește de costuri inutile. Sau buretele Konjac, care și exfoliază discret pielea.
Înlocuiește chiar și detergentul sau balsamul de rufe
Din fericire, există soluții sustenabile și în acest caz. Astfel de formule sunt lipsite de substanțe chimice, ceea ce înseamnă că rufele tale vor fi curățate natural, datorită ingredientelor organice provenite din culturi certificate - cum sunt nucile de săpun sau tensioactivii naturali obținuți din nuca de cocos, cu putere mare de curățare.
La final, vreau să-ți amintesc că un stil de viață less waste înseamnă și mai puțină risipă de apă.

Go to page
We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.