de Irina Munteanu

Netflix & chill: 10 filme și seriale de văzut în septembrie

Fără să vă gândiți prea mult la faptul că a trecut vara (când s-a întâmplat asta?!?) și am ajuns iar să ne întrebăm la ce ne mai uităm pe Netflix, poftiți la câteva recomandări de septembrie.

Din fericire, luna septembrie nu arată rău deloc (măcar nu la capitolul entertainment). Vin cu dovezi.

Away

4 septembrie

Pentru început, o dramă interstelară despre progresele de care sunt capabili oamenii și sacrificiile pe care trebuie să le facă în acest sens. Drama sci-fi „Away” urmărește povestea astronautei Emma Green care pendulează între decizia de a se aventura în spațiu și de a-și lăsa în urmă familia.

I'm Thinking of ending things

4 septembrie

Unul dintre highlight-urile personale ale acestei luni: cel mai recent film regizat de Charlie Kaufman (scenaristul altui favorit, „The Eternal Sunshine Of The Spotless Mind”). Deși aș fi avut tendința să-l bag în categoria dramelor adolescentine din care îmi găsesc cumva ceva care să funcționeze și pentru mine, „I'm Thinking of Ending Things” este mult mai mult de atât.

Iar trailerul este de ajuns să o dovedească. Cât despre sinopsis, o tânără începe să aibă îndoieli legate de relația cu noul ei iubit, dar cu toate astea acceptă să îi cunoască părinții. Odată ajunși la ferma unde locuiesc aceștia, izolați de restul oamenilor, încep să se petreacă tot felul de lucruri pe care nu și le poate explica. Cu alte cuvinte, cam ca în viață.

The Social Dilemma

9 septembrie

Ah, încă un documentar despre pericolul din social media pe care putem să îl recomandăm prietenilor de pe social media. Și totuși. Câțiva oameni de la Silicon Valley ne arată ce se întâmplă de fapt în spatele like-urilor, tweet-urilor și share-urilor noastre și de ce ar trebui să ne reconsiderăm obiceiurile online.

Criminal: uk sezonul 2

16 septembrie

O cameră de interogare, câțiva suspecți și un joc nesfârșit de-a șoarecele și pisica. „Criminal” este un serial antologie, împărțit în patru țări diferite, a câte trei episoade fiecare. Primul episod din varianta UK a început în forță cu David Tennant și ceva îmi spune că nici sezonul 2 nu se va lăsa mai prejos.

The Devil all the time

16 septembrie

Nu văd situația în care aș spune „pas” triunghiului Bill Skarsgård-Robert Pattinson-Sebastian Stan, ceea ce mă conduce la al doilea highlight personal. Înfiorător și atmosferic, „The Devil All The Time” are potențialul să umple golul cinematografic pe care l-am resimțit în ultimele luni.

Ratched

18 septembrie

Artificii, strălucire și extaz la început, dar mai încolo ajungi să te întrebi la ce te uiți. Cam așa a decurs relația mea cu Ryan Murphy în ultima perioadă, deși trebuie să admit că ceva mă face să nu îi ratez niciun proiect. Ultima ispravă? Portretul asistentei medicale Mildred Ratched din cartea „One Flew Over the Cuckoo's Nest”.

A Love song for Latasha

21 septembrie

Documentarul regizat de Sophia Nahli Allison ne reamintește că „Black Lives Matter”, dar din păcate despre pierderile acestora se vorbește cel mai des. „A Love Song for Latasha” prezintă viața Latashei Harlins, a cărei moarte a dat startul protestelor din Los Angeles în 1992. Cu toate astea, „a durat 30 de ani ca oamenii să îi afle povestea și tot ultimele sale clipe de viață rămân cele mai cunoscute”, declara regizoarea pentru VICE.

Jack Whitehall: Travels with my father sezonul 4

22 septembrie

Câte sezoane vor mai filma Jack Whitehall și tatăl său, de atâtea ori o să mă mai auziți povestind despre acest serial. În noul sezon călătoriile îi poartă prin Australia și Noua Zeelandă, unde vizitează o fermă de păsări emu și o plajă de nudiști, iar printre altele pun la cale și un drag show împreună.

Enola Holmes

23 septembrie

Nu e plăcut să-mi imaginez un Sherlock Holmes care să nu fie Benedict Cumberbatch, dar din fericire ne concentrăm acum pe sora acestuia, Enola Holmes. Dacă te întrebai cumva ce mai face Millie Bobby Brown, ai ocazia să o vezi în rolul Enolei Holmes, alături de frații ei, Sherlock (Henry Cavill) și Mycroft (Sam Claflin), dar și de mama lor, interpretată de Helena Bonham Carter.

The Duchess

11 septembrie

Dacă luna asta nu-ți dorești decât o comedie la care să râzi și atât, te las atunci pe mâna lui Katherine Ryan. Comedianta a scris și produs un serial bazat pe viața ei de mamă singură în Londra, prinsă între carieră, creșterea fiicei ei și decizia de a mai încerca să facă un copil cu fostul ei partener.

Descoperă noul Glamour!