de Irina Munteanu

Netflix & chill: 10 filme și seriale de văzut în ianuarie


Nu o să vă mint, vom avea parte și în 2021 de ore în șir petrecute pe canapea urmărindu-ne serialele preferate. Cum arată deci prima lună din an pe Netflix? Începe cu o curățenie generală în viețile noastre, continuă cu Nicolas Cage și o incursiune în istoria înjurăturilor din limba engleză, dar și cu o reîntâlnire cu actrița Carey Mulligan într-o dramă istorică. Și asta nu e tot!

1 ianuarie

The Minimalists: Less is Now


Joshua Fields Millburn și Ryan Nicodemus încearcă să îți arate că minimalismul nu este o schimbare radicală a stilului de viață, ci una cât se poate de practică. Documentarul vine în urma succesului podcastului celor doi, care a reușit să atragă milioane de oameni dornici să își (re)organizeze viețile pentru a se putea concentra pe ceea ce contează cu adevărat. Dacă hoarderul din tine spune „pas” în acest moment, atunci merită să reconsideri.

5 ianuarie

History of Swear Words


Serialul documentar găzduit de Nicolas Cage oferă exact ceea ce promite titlul său: o lecție de istorie a limbajului licențios, susținută de lexicografi, oameni de știință interesați de studiile cognitive ale limbii, scriitori și istorici deopotrivă.

7 ianuarie

Pieces of a Woman


Vanessa Kirby se pregătește să ne frângă (încă o dată) inimile în primul ei rol principal dintr-un film de lungmetraj. Scris inițial de Kata Weber sub forma unei piese de teatru și regizat de Kornél Mundruczó, partenerul acesteia, filmul, inspirat de propria lor experiență, spune povestea unui cuplu din Boston, Martha și Sean, care sunt aproape de a deveni părinți, însă viețile lor se schimbă complet atunci când nașterea se transformă într-o tragedie.

8 ianuarie

Lupin


Inspirat de aventurile personajului Arsène Lupin, noul serial îl are în prim-plan pe tânărul Assane Diop, care pornește în căutarea dreptății pentru tatăl său, acuzat de o faptă pe care nu a comis-o. Creat de George Kay („Criminal”, „Killing Eve”) și François Uzan, „Lupin” promite să fie o relatare contemporană a clasicei povești imaginată de scriitorul francez Maurice Leblanc în 1905.

8 ianuarie

Stuck Apart (Azizler)


O comedie neagră ce are în centrul său un personaj aflat pe punctul de a ieși dintr-o criză existențială în care a fost ținut captiv până acum - dacă îți sună cât de cât familiar, probabil că nu întâmplător ai ocazia să urmărești filmul „Stuck Apart” la început de 2021.

15 ianuarie

Disenchantment partea a 3-a


Chiar dacă serialul de animație nu s-a bucurat de același succes ca restul animațiilor lui Matt Groening, „The Simpsons” sau „Futurama”, regatul Dreamland are farmecul său. Dacă nu a făcut-o până acum, sigur te va convinge cel de-al treilea sezon de aventuri medievale cu prințesa Bean, companionul ei Elfo și demonul personal Luci.

15 ianuarie

Outside the Wire


Dacă plănuiești o seară de film plină de acțiune, thrillerul sci-fi „Outside the Wire” s-ar putea să fie exact ce cauți. Într-un viitor nu tocmai îndepărtat, în care tehnologia de astăzi este imaginată la nivelul la care ar putea ajunge peste 20 - 30 de ani, un ofițer de armată android face echipă cu un pilot de dronă într-o misiune de oprire a unui dispozitiv de distrugere a omenirii.

22 ianuarie

The White Tiger


Bazat pe debutul scriitorului Aravind Adiga, bestseller New York Times și câștigător al premiului Man Booker în 2008, „The White Tiger” explorează aspecte legate de religia Hindu, de loialitate, corupție, globalizare și sărăcie, oferind o perspectivă pe cât de întunecată, pe atât de plină de umor asupra clasei muncitoare din India.

27 ianuarie

Bonding


Dacă în 2019 am avut ocazia să ne întreținem cu mini-porții din cultura BDSM pe Netflix, la sfârșitul lunii, serialul „Bonding” revine cu cel de-al doilea sezon. Având în vedere că primul sezon și-a ratat șansa de a contribui la înlăturarea stigmei muncii sexuale și a practicilor BDSM, sperăm ca noul sezon să exploreze mai profund aceste teme și să pornească o conversație reală.

29 ianuarie

The Dig


Nominalizații la Oscar, Carey Mulligan și Ralph Fiennes, își unesc forțele în filmul „The Dig”, unde joacă rolurile celor doi arheologi responsabili pentru săpăturile de morminte medievale de la Sutton Hoo, Anglia, care au dus la importante descoperiri în anul 1939: o veche navă anglo-saxonă și alte câteva vestigii.