de Irina Munteanu

Netflix & chill: 10 filme și seriale de văzut în decembrie


Suntem pe cale să ne descotorosim (în sfârșit) de 2020. Dar înainte de asta, mai avem câteva filme și seriale de văzut pe Netflix. Partea bună e că multe dintre ele pot (și vor) ajunge lejer și în meniul de revelion. Așa că... să vină popcornul și șampania!

Marie Antoinette


1 decembrieNu există un mod mai potrivit să pășim în ultima lună din an decât la braț cu Marie Antoinette. Nu știm încă dacă filmul a creat sau nu millennial pink, dar cert este că a creat obsesii și ne-a influențat destul de mult căutările pe internet. Iar dacă în toată marea de producții regale, preferi un twist adolescentin și pudrat în nuanțe de roz, nu căuta mai departe.

Alien Worlds


1 decembrieÎn cazul în care ți-au distras alte lucruri atenția și nu te-ai mai întrebat în ultima vreme dacă există sau nu extratereștri, „Alien Worlds” o face în locul tău. Documentarul mini-serie încearcă să își imagineze ce forme de viață extraterestră ar putea exista pe alte planete, în nemărginirea spațiului.

MANK


4 decembrieDavid Fincher este întotdeauna un motiv de entuziasm, mai ales că au trecut șase ani de la ultimul său film. Mult așteptata revenire? O privire asupra Hollywood-ului anilor 1930, prin ochii lui Herman J. Mankiewicz, scenaristul filmului „Citizen Kane”, pe care poți să îl și (re)vezi cu ocazia asta pentru o experiență completă.


„Mank” are de altfel o istorie lungă și se întinde pe întreaga carieră a lui David Fincher până în acest punct: scenariul a fost început prima dată de către tatăl lui, în anii '90, finalizat de către Fincher înainte de a debuta ca regizor, iar filmul lansat abia anul acesta.

The Prom


11 decembrieDupă „Ratched”, „Hollywood” și „The Boys in the Band”, Ryan Murphy s-a întors pe Netflix cu o adaptare după musicalul de pe Broadway: „The Prom”. Și nu singur, ci alături de o grămadă de staruri - Meryl Streep, Nicole Kidman, James Corden, Keegan-Michael Key, Kerry Washington și alții. Dansați?

Song Exploder sezonul 2


11 decembriePornit în 2014 ca podcast muzical, „Song Exploder” a avut până acum invitați artiști ca Björk, Solange, Iggy Pop sau U2 și a deconstruit coloanele sonore ale unor seriale precum „Stranger Things” și „Game of Thrones”. Mulțumită succesului pe care l-a avut, în 2019 a fost lansat și serialul documentar omonim bazat pe acesta. Cel de-al doilea sezon propune o explorare în universul trupelor Nine Inch Nails și The Killers, dar și în cel al lui Dua Lipa și Natalia Lafourcade.

Home for Christmas sezonul 2


18 decembrie„Home for Christmas” este comedia romantică de sărbători pe care nu ți-ai propus să o vezi, dar vei ajunge inevitabil la ea și, la fel de inevitabil, o vei termina într-o seară. Dacă în primul sezon am urmărit încercările lui Johanne de a-și găsi un partener până la Crăciun, partea a doua pare că ni-l va prezenta în sfârșit.

Ma Rainey's Black Bottom


18 decembrieCe face din „Ma Rainey's Black Bottom” un film neapărat de văzut, pe lângă povestea în sine, pusă prima dată în scenă în anul 1982, și rolul Violei Davis, este prezența actorului Chadwick Boseman în ceea ce urma să fie ultimul film din viața sa. Boseman îl interpretează pe Levee, un muzician ambițios, și dovedește încă o dată că este imposibil să îți iei la revedere de la el.

The Midnight Sky


23 decembrieO dramă sci-fi post-apocaliptică în care George Clooney nu este doar personaj principal, ci și regizor? Deși poate părea așa, „The Midnight Sky” nu este tocmai cadoul pe care ți-l dorești, dar este un cadou pe care merită să îl deschizi, să-l întorci pe toate părțile și la final să decizi dacă îți place sau nu. Dar având în vedere că a fost descris de Clooney ca fiind „o combinație între Gravity și The Revenant”, eu una îl primesc cu brațele deschise.

Bridgerton


25 decembrieÎn urmă cu trei ani, Shonda Rhimes semna un contract de 150 de milioane de dolari cu Netflix pentru mai multe producții. Serialul „Bridgerton”, adaptat după romanele lui Julia Quinn, este primul dintre ele și unul dintre cele mai așteptate titluri de anul acesta. Gândește-te la o Jane Austen contemporană, care scrie despre opt legături romantice complicate, și știi exact cum va arăta Crăciunul tău anul acesta.

Chilling Adventures of Sabrina sezonul 4


31 decembrieLa final de an, ne despărțim și de serialul „Chilling Adventures” care se încheie în forță după patru sezoane pline de ocultism și vrăjitorii. Ultimele opt episoade însă promit să ducă lucrurile la un alt nivel, cu și mai multe ramificații și inserții de mitologie. Îl punem pe necesarul de revelion și sperăm că toate acestea nu ne vor urma și în 2021.