De Irina Munteanu

»

Netflix & Chill

10 filme și seriale de binge-uit în aprilie

Idris Elba ni se arată în variantă western, Melissa McCarthy și Octavia Spencer sunt două supereroine pe placul nostru, Sir David Attenborough știe cât de mare nevoie avem de culori, iar somnul nostru este pe cale să devină mai dulce – luna aprilie arată bine pe Netflix!

Browse the best offers at

Worn Stories

Browse our list of hotel deals and packages to find the perfect offer for you. Book today and save on your next booking with Hefaistos Hotel Group!

Știi hainele acelea la care nu poți să renunți sub nicio formă pentru că poartă o semnificație cu totul specială pentru tine?

Documentarul „Worn Stories”, inspirat de cartea scriitoarei Emily Spivack, pleacă exact pe urmele acestor declanșatoare textile de amintiri și propune noi moduri de a ne privi hainele și, în același timp, pe noi înșine.

Cu: Tahar Rahim, Jenna Colman Premiera: 2 aprilie

The Serpent

Da, încă un crime story așteaptă să-ți acapereze întreaga seară. Unul filmat în Thailanda, cu Tahar Rahim și mai multe perechi de ochelari de soare. Mini-seria de opt episoade urmărește povestea criminalului în serie Charles Sobhraj, autorul crimelor care viza numai turiști tineri veniți în Asia la mijlocul anilor '70.

Cu: Idris Elba, Caleb McLaughlin Premiera: 2 aprilie

Concrete Cowboy

Regizat de Ricky Staub, westernul urban „Concrete Cowboy” pune în lumină comunitatea de cowboy de culoare din America. Născută din dorința de a lupta împotriva gentrificării, povestea filmului pleacă de fapt de la romanul lui Gregory Neri, „Ghetto Cowboy”, și urmărește legătura dintre un tată și fiul său, parte din Fletcher Street Stables, unul dintre puținele și cele mai vechi stabilamente de grajduri urbane din Philadelphia.

This Is a Robbery

Cine nu apreciază un furt de artă reușit? Sub forma unui documentar, bineînțeles.

This Is A Robbery” relatează povestea celui mai mare furt de artă din lume, rămas până în ziua de astăzi un mister. Pe 18 martie 1990, în 81 de minute, doi hoți deghizați în polițiști au reușit să fure mai multe tablouri de la Muzeul Isabella Stewart Gardner din Boston. Trei decenii mai târziu, e timpul să aflăm cum au decurs investigațiile și de ce nu s-a putut recupera niciuna dintre operele de artă.

Cu: Jeon Yeo-been, Eom Tae-goo Premiera: 9 aprilie

Night in Paradise

Scrisă și regizată de Park Hoon-jung, cunoscut pentru scenariul filmului „I Saw The Devil”, drama noir ne poartă prin mafia sud-coreeană și pe urmele protagonistului Tae-gu. Ce urmează nu îi va dezamăgi deloc pe fanii filmelor asiatice cu gangsteri, mai ales pentru că regizorul își ia tot timpul de care are nevoie să jongleze cu scenele lungi de acțiune.

Cu: Melissa McCarthy, Octavia Spencer Premiera: 9 aprilie

Thunder Force

Două prietene din copilărie se regăsesc, capătă superputeri și încep să se lupte cu răufăcătorii - practic, modul ideal în care să închei cu succes o săptămână. Melissa McCarthy și Octavia Spencer sunt cele două femei care formează duo-ul de superoine determinate să salveze lumea, iar sfatul meu este să te lași pe mâna lor.

Cu: Anna Kendrick, Toni Collette Premiera: 22 aprilie

Stowaway

Acum că lumea e salvată, următoarea oprire o facem tocmai în spațiu. La bordul unei nave care se îndreaptă spre Marte, îi întâlnim pe Anna Kendrick, în rolul unei cercetătoare medicale, pe Toni Collette, comandanta navei, Daniel Dae Kim, actorul care interpretează rolul unui biolog, și pe Shamier Anderson, pasagerul clandestin care dă titlul filmului și care pune echipajul în fața unei decizii extrem de dificile.

Life in Color

După documentarul „Our Planet” lansat în 2019, Sir David Attenborough revine în viețile noastre, chiar de Ziua Planetei Pământ.

Și nu oricum, ci cu un întreg arsenal de culoare! De data aceasta, Attenborough nu ne mai vorbește despre impactul pe care îl au schimbările climatice asupra mediului înconjurător, ci ne propune să descoperim modurile prin care culoarea este folosită în interacțiunile dintre animale și rolul vital pe care aceasta îl are.

Headspace Guide to Sleep

Nu mai este un secret pentru nimeni că ne petrecem o treime din viață dormind și restul plângându-ne că nu o facem cum trebuie.

De-a lungul a șapte episoade animate, Eve Lewis Prieto, profesoara de mindfulness și directoarea Headspace, oferă exact ce promite titlul: un ghid pentru un somn de calitate. Vei desluși știința din spatele unui somn sănătos și obiceiurile pozitive pe care este necesar să le dezvolți dacă tânjești după nopți odihnitoare, dar și o grămadă de trucuri pe care să le pui în aplicare cât mai curând.

Cu: Amanda Seyfried, Natalia Dyer Premiera: 29 aprilie

Things Heard & Seen

Încheiem luna cu o combinație de fantome, crime, tensiune, karma și probleme în paradis. Altfel spus, cu un thriller horror adaptat după romanul lui Elizabeth Brundage, „All Things Cease to Appear”, care îi aduce împreună pe Amanda Seyfried și pe James Norton.

More binging

Dacă ai văzut tot ce era de văzut pe Netflix, aruncă o privire și pe lista noastră de seriale pentru care merită să te entuziasmezi anul acesta. Unele dintre ele au apărut deja pe serviciile de streaming!