

DESCOPERă

ESENța sărbătorilor de final de an
rămâne aceeași: bucuria de a dărui, bucuria de a petrece timp cu cei dragi și de a sta la povești în jurul unei cești de cafea. Așa cum ne-a obișnuit deja, Nespresso lansează, în preajma sărbătorilor de iarnă, sortimente de cafea cu arome ȋn ediție limitată.



Pentru colecția de sărbători de anul acesta, Nespresso a apelat la maestrul patiser Pierre Hermé.
Chef patiser și cofetar excepțional, Pierre Hermé, și-a creat semnătura prin deserturile delicate, decorul subtil, simplu și elegant, aproape minimalist, la întâlnirea dintre designul de avangardă și tehnica desăvârșită. Titlul de „Cel mai bun chef patiser din lume” primit în 2016, are în spate zeci de ani de experiență, începuți cu o ucenicie la vârsta de 14 ani la Gaston Lenôtre, unanim considerat fondatorul patiseriei moderne.



Ediția limitată rezultată din colaborarea cu Hermé evocă inspirația pariziană:
Infiniment Gourmand Saveur Noisette, Infiniment Fruité Saveur Framboise
și Infiniment Espresso sau Infiniment Double Espresso, precum și
o ediție limitată de biscuiți și ciocolată.


Vedetele sunt sortimentele de cafea Infiniment Espresso, pentru Sistemul Original
și Infiniment Double Espresso, pentru Sistemul Vertuo și sunt realizate din boabe de cafea Arabica din Columbia, cultivate în regiunea Tolima. Acolo, fermierii folosesc numai metode naturale, fără pesticide sau substanțe chimice.
Beneficiind de altitudini optime și soluri vulcanice bogate, boabele de cafea din Tolima oferă o paletă largă de note aromatice, de la cele fructate, vibrante la cele lemnoase și dulci, exotice. Textura cafelei ȋn ceașcă este deosebit de catifelată, aceasta remarcȃndu-se prin gustul delicat, echilibrat, care te ȋnvăluie cu note dulci de biscuiți.


A fost important pentru mine să vizitez ținutul și să văd de unde provine cafeaua. Nespresso m-a invitat în Columbia pentru a mă întâlni cu fermierii care lucrează cu ei și am putut să văd tot sprijinul pe care Nespresso îl oferă acestora. Există o întreagă organizație Nespresso în slujba acestor mici fermieri, oferindu-le sprijin și tot ceea ce au nevoie pentru a-și îmbunătăți operațiunile.
Pierre Herme

Colecția de sărbători Nespresso și Pierre Herme conține și patru sortimente de cafea cu arome naturale – două pentru sistemul Original și două pentru sistemul Vertuo – inspirate de deserturile cele mai populare ale lui Pierre Hermé, avȃnd la bază o selecție de cea mai înaltă calitate de cafea Arabica din Brazilia și Colombia (pentru gama Original) și din America Latină și Africa (pentru gama Vertuo), fiecare amestec având o prăjire personalizată.



Eleganța aromelor de alune prăjite
– care lasă o impresie olfactivă cu note dulci, de pralină și vanilie delicată – își găsește expresia creatoare în sortimentul Infiniment Gourmand Saveur Noisette. În această cafea de o finețe excepțională aroma delicioasă de alune vine să creeze o simfonie de gusturi și arome care amintesc
de cele mai ispititoare creații de cofetărie. Adăugȃnd un strop de lapte se obține o cafea deosebit de cremoasă.


Este și desertul care a inspirat cel de-al doilea sortiment cu arome naturale din acest sezon. Pentru a crea Infiniment Fruité Saveur Framboise, aroma ademenitoare de zmeură a fost adăugată pentru a ȋnsufleți un amestec perfect echilibrat. Prăjite ușor, boabele de cafea Arabica relevă note aromatice fine, de cereale și malț, ȋn așa fel ȋncât ȋn ceașcă să poți descoperi note care evocă tarta cu zmeură - o experiență menită să te transporte în fața vitrinelor de patiseriilor din Paris, cu ale lor creații extraordinare.
Gustul tartei cu zmeură proaspătă este des întȃlnit ȋn Franța, țară patiseriilor fine.


Și cum cel care a orchestrat simfonia de gusturi și arome este Herme, colecția nu ar fi completă fără cateva deserturi.
Biscuiții cu aromă de zmeură și scorțișoară Ceylon, Infiniment Savoureux, aduc omagiu fursecurilor pariziene prin excelență. Aromele alese de maestru pentru acest desert includ scorțișoara ceylon, aroma subtilă de zmeură și atingerea fină a zahărului ușor caramelizat.

Realizat cu 70% cacao din Republica Dominicană și boabe de piper Timur, recoltate manual dintr-o regiune consacrată din Nepal. Boabele Timur reprezintă un soi foarte rar de piper cu un profil aromatic special, remarcabil datorită notelor citrice, ca de grapefruit, ușor picante, ȋnțepătoare, și notelor florale, cu parfum delicat.
Și mai este Infiniment Exquis, un desert deosebit, dedicat iubitorilor de ciocolată.


Colecția rezultată din colaborarea Nespresso cu maestrul patiser Pierre Hermé este disponibilă în boutique-urile Nespresso și online pe nespresso.com
Created with Newsroom AI
Go to page
We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.