
De Andreea Grecu
Modul de aplicare, o variabilă neglijată în ecuația fondului de ten fără cusur
FOUNDATION 101
Titlul pentru cel mai nedreptățit produs din rutina de machiaj merge către... fondul de ten, desigur. Pe cine aruncăm vina atunci când tenul are un aspect încărcat sau neuniform după aplicarea lui? Evident, pe formula acestuia. Când, de fapt, în tot acest proces, formula împarte jumătate din responsabilitate cu cel care execută aplicarea și alți câțiva factori care depind... tot de aceeași persoană, ai ghicit!

Găsirea formulei perfecte reprezintă doar jumătate de luptă câștigată. Odată ce descoperi formula cu potențial de a ți se potrivi mănușă, responsabilitatea se mută la tine.
În primul rând prin pregătirea „pânzei” pe care vei întinde produsul minunat în care îți pui speranțele că va arăta fabulos pe piele. Nu uita: în termeni de textură, fondul de ten va arăta la fel de bine precum pielea de dedesubt. Așa că asigură-te că tenul este întotdeauna bine curățat, exfoliat regulat și hidratat corespunzător tipologiei lui.

Urmează apoi pasul crucial al aplicării. Da, chiar crucial, pentru că și cea mai potrivită formulă poate fi compromisă de o aplicare nepotrivită. Nepotrivită cu tenul tău, cu textura produsului folosit sau cu preferințele tale în ceea ce privește gradul de acoperire.
Paleta e vastă: pensule de atâtea feluri, bureței cu atâtea forme, banalele degete. Când ai de ales dintre atâtea variante, probabil te întrebi care este cea mai bună. La modul universal, nu există „cea mai bună”, ci doar cea mai potrivită pentru nevoile tale. În continuare îți explic ce super-puteri are fiecare instrument cu care poți aplica fondul de ten pe față pentru a înțelege care ți se potrivește cel mai bine.

Pensulele plate
Acoperire: acest tip de pensulă este pretabil pentru cele ce preferă o acoperire mai mare pentru că ea distribuie fondul de ten într-un strat mai gros.
Ideală pentru: face cea mai bună treabă pentru produsele cu acoperire medie și textură cremoasă, nefiind pretabilă pentru cele foarte dense, cu acoperire mare.
Pro/cons: dezavantajul ei stă în faptul că este dificil să obții un aspect uniform, fără dungi, astfel că necesită de multe ori și să revii cu un burețel peste. Alege pensulele cu peri mai denși și o formă ușor rotunjită, nu perfect plată - acestea lasă mai puține urme.

pensulele buffer/circulare
Descriere: pensulele tip buffer au, de regulă, firele foarte dense, cu un ferul circular și vârful tăiat fie plat, fie ușor rotunjit.
Acoperire: acest tip de pensule îmbină beneficiile celei plate cu cele ale burețelului: aplici rapid fondul de ten pe toată față prin pensulare, obținând o acoperire medie spre mare, în funcție de cantitate, apoi forma ei îți permite să revii cu mișcări de tapotare pentru o finisare perfectă.
Ideală pentru: texturi fluide sau chiar lichide, în cazul celor mai dense existând riscul să le aplice în strat prea gros și să le distribuie mai greu.

pensulele duo-fiber
Descriere: îmbină fire de păr sintetice cu fire naturale, acestea din urmă având rolul de a mai absorbi din produs și a ajuta la uniformizare.
Acoperire: absorbind o parte din produs, acest tip de pensulă îți poate oferi o acoperire medie spre mică.
Ideală pentru: formulele cu acoperire medie sau chiar mare, atâta timp cât au o textură fluidă.
Pro/cons: sunt o soluţie pentru a reduce acoperirea atunci când vrei un aspect mai natural de la fondul tău de ten cu acoperire mare. În schimb, având perii sintetici dinspre vârf destul de rari, nu prea permit mişcări de tapotare şi lasă destul de multe urme, fiind necesară revenirea cu un bureţel.

burețeii
Descriere: aspectele pe care trebuie să le ai în vedere vizează forma (o parte rotunjită pentru aplicare, un vârf mai îngust pentru zonele mai mici şi eventual o parte plată, pentru pudră, restul sunt inutile) și textura (suplu și moale).
Acoperire: extrem de versatil, oferind de la un grad mic de acoperire până la cel mai mare, în funcție de produs.
Ideal pentru: orice textură, de la cele mai lichide până la cele mai dense, pe care le poate distribui într-un strat suficient de subțire.
Pro/cons: avantajul lui principal este că se mulează pe textura pielii și, prin tapotare, ajută produsul să o preia, fără să accentueze textura pielii dacă există, așa cum ar putea face pensula (firele de păr pot ridica cojițele de pe piele). Dezavantajul este că se curăță mult mai dificil comparativ cu orice pensulă.

degetele
Acoperire: degetele oferă o acoperire mică spre medie, indiferent de formula pe care o aplici cu ele, este foarte dificil să obții acoperire mare.
Ideal pentru: texturile cremoase sau chiar mai dense, cu acoperire medie sau mare, reușind prin căldura corporală să le fluidizeze și să le facă să arate mai natural. Cele foarte fluide se pot dovedi greu de aplicat uniform.
Pro/cons: oricât am iubi naturalețea pe care o oferă, este foarte greu de controlat o aplicare uniformă, rămânând adesea dungi, goluri sau pete. Pentru a te bucura totuși de beneficiul major al acestei metode, poți reveni cu un burețel prin tapotare pentru a uniformiza.
Created with Newsroom AI
Go to page
We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.