
Un designer care face totul de mână: Mitsugu Sasaki
De Elisabeta Gedő
În momentul de față, atenția mea este mult îndreptată către micro cosmosuri în ce privește designul. Mă interesează cei care se inspiră fix din ce le place lor și numai lor, ca și cum n-au văzut niciodată un show Balenciaga. Ca și cum nu au studiat niciodată cum se face o haină. Îmi place când văd cum sunt ignorate în liniște regulile și tehnicile industriale de a asambla două bucăți de material, de exemplu.

Când am văzut piesele lui Mitsugu Sasaki, am știut că ele sunt manifestul lui tacit. Că așa își exprimă omagiul față de ce au făcut alții în trecut. Designerii de genul lui Sasaki sunt ca niște pești sanitari pentru că se aprovizionează de unde ceilalți nu s-ar atinge. Avem nevoie de „peștii sanitari” mai mult ca oricând. Sasaki folosește textile vechi pe care le asamblează și haine vechi pe care coase petece. Cu mâna.

În perioada 2009-2014, Mitsugu Sasaki s-a ocupat de câteva magazine second hand din Tokyo și și-a făcut niște idei clare despre ce-i place.

Îi plac pânzele din bumbac japonez vopsite natural.


Îi plac uniformele muncitorești vintage și tehnica patchwork. Nu-l deranjează absolut deloc când găsește haine pătate. Dimpotrivă, lasă petele acolo, ca pe un mesaj care trebuie descifrat printre rânduri.

Munca pentru o piesă de acest fel durează între 50 și 100 de ore.

Magazinul din care se pot cumpăra lucrurile lui e pe Etsy și momentan, din cauza pandemiei și a războiului, nu se pot face livrări de-acolo, din regiunea Tamatsukuri, din Japonia, în Europa.




Nu mai pot după detaliile acestei perechi de tabi!





Până când va putea livra din nou în regiunea noastră, poți să vezi ce mai face pe Instagram.
Created with Newsroom AI
Go to page
We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.