
Mai pune câteva seriale animate pe lista ta
De Irina Munteanu
Mă întrebam ce îmi mai animă mie zilele caniculare în care simt că mă topesc pe canapea. Concluzia la care am ajuns e simplă: serialele de animație (cele pentru adulți, pe care le urmărești din proprie voință).
Așa că am scotocit mental prin tot ce am consumat și mi-a provocat crize de râs sau crize existențiale, după caz, și am trasat o listă foarte scurtă, cât se poate de subiectivă, a celor mai savuroase animații din ultimii ani. A se nota că le-am exclus voit pe cele pe care (sper că) le-am văzut deja cu toții – „The Simpsons”, „Family Guy”, „Futurama” sau „Bojack Horseman”, printre altele.

Solar Opposites (Disney+)
O echipă de extraterești ajunge din greșeală pe Pământ și nu poate să se hotărască dacă detestă sau adoră omenirea. Nu doar că mi-e foarte ușor să le înțeleg dilema, dar e exact genul de premiză care mă câștigă din prima, fără prea multe întrebări. Ei sunt Korvo, Terry, Jesse și Yumyulack. Ah, și să nu uităm de Pupa, un supercomputer viu care într-o zi va evolua în adevărata sa formă, îi va asimila pe cei patru și va terraforma planeta.

Probabil că ar trebui să te avertizez și de existența peretelui secret în care Yumyulack depozitează diverși oameni pe care îi micșorează cu ajutorul unui dispozitiv. E o întreagă societate acolo și o poveste care merge în paralel cu aventurile extratereștrilor.

Tuca & Bertie (Netflix & HBO Max)
Am mai spus că „Tuca & Bertie” este cea mai fidelă versiune animată a vieților noastre. Ce nu am mai spus e cât de firesc, creativ și satisfăcător se dezvoltă ea atunci când e lăsată să o facă în voie și cât de mult potențial mai are.
Animația Lisei Hanawalt e despre prietenia dintre două femei-păsări care străbat văzduhul complicat numit viață, e despre anxietățile, nesiguranțele și blocajele lor și implicit ale noastre, despre relații, joburi, abuzuri, sănătate și nevoia de a mai amâna un pic să ne proclamăm pe deplin adulți responsabili. Primul sezon îl găsești pe Netflix, următoarele două pe HBO Max.

The Cuphead Show! (Netflix)
Sau poate preferi să te îndepărtezi de animațiile recente și să guști din estetica desenelor animate din anii '30. „The Cupcake Show!” e adaptat după „Cuphead”, jocul video din 2017, și urmărește aventurile fraților Cuphead și Mugman într-o lume desprinsă din universul lui Walt Disney sau al lui Max Fleischer.
Nici nu ai timp să îți scoți bine din cap piesa din deschidere că deja vine al doilea sezon peste tine. Pe 19 august, mai exact. Nu se știe cu câte episoade încă, dar cel mai probabil se va păstra formatul scurt, sub 16 minute per episod.

Bob's Burgers (Disney+)
Nu plănuiam să includ „Bob's Burgers" având în vedere că a trecut mai bine de un deceniu de la primul episod. A fost însă suficient ca mult amânatul și așteptatul film „The Bob's Burgers Movie" să ajungă luna asta pe Disney+ . Un prilej bun de altfel să câștige fani noi și să-i apropie pe cei mai vechi.
Dacă pentru Bob, restaurantul pe care îl administrează împreună cu Linda, soția lui, și cei trei copii ai lor (Tina, Louise și Gene) e într-un pericol permanent de a se închide, pentru noi e o sursă infinită de provocări și situații stupide la care să izbucnim în râs cu ochii lipiți de ecrane. Cine știe, poate în felul ăsta nu o să îmbătrânești nici tu deloc în următorii 10 ani.

F is for Family (Netflix)
E drept că „F is for Family” se încheia toamna trecută, după (doar) 44 de episoade și cinci sezoane, dar, după cum se poate vedea, unii dintre noi nu sunt pregătiți să îi dea încă drumul.
„F is for Family” se petrece în anii ’70, de aici și piesa de la Redbone din deschidere, într-un oraș ficțional din Pennsylvania, în care familia Murphy își duce viața exact așa cum te-ai aștepta să se întâmple într-o perioadă în care puteai să fumezi oriunde, să îți lași copiii nesupravegheați și să nu te gândești la consecințe.
Comedia nu e gustată de toată lumea (poate și pentru că e inspirată de viața comediantului Bill Burr?) și s-ar putea să te aștepți la altfel de nostalgie pentru perioada în care se derulează, dar sfatul meu e să o iei așa cum e și să fii cu ochii-n patru după comentariile sociale smart pe care le face.
Created with Newsroom AI
Go to page
We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.