De Mădălina Ionescu

»

Makeupfulness

Make-up-ul ca practică de mindfulness?

Mindful make-up

sau makeupfulness e o nouă direcție, apărută din necesitatea de a găsi confort și siguranță într-un „task” zilnic așa cum este aplicarea machiajului.

Pentru că un ritual care ne relaxează este mai mult decât benefic în timpuri marcate de incertitudine. Și este și un exercițiu bun dacă nu ți-ai mai pus la treabă de ceva vreme produsele și pensulele din dotare.

„Makeupfulness este și despre a fi mai conștientă de frumusețea ta. Un ritual de machiaj poate fi minunat în prezent, deoarece are un început, un mijloc și un sfârșit, îți dozează mintea cu sarcini de finalizare. Și se simte și satisfăcător apoi”, spune Lee
Pycroft, make-up artist și psihoterapeut, pentru Glamour UK.

O altă abordare

»

Cum oferi unei simple rutine de make-up o valență mindful

1 / Îngrijire senzorială

Altfel spus, atunci când îți hidratezi pielea în prealabil, concentrează-te pe mișcările de masaj pe care le efectuezi, pe texturile fine și aromele delicate ale produselor. Imaginează-ți că ești la o ședință Spa, dar în care tu ești expertul. Dacă faci și mici exerciții de respirație în tot acest timp, cu atât mai bine.

2 / Un strop de auto-motivație

Aplicarea rujului poate fi un prilej numai bun de conversație cu tine însuți. În vremuri tulburi ca acum, un pic de auto-motivație nu strică, afirmă expertul, așa că spune-ți lucruri blânde și pline de compasiune. Un bun exemplu (testat) ar fi: „Cât de bine te prinde culoarea asta!”.

3 / Culoarea are putere

Machiajul ar trebui să fie distractiv, expresiv și o bună ocazie de a experimenta vizual. Așa cum rujul roșu conferă încredere de sine, așa și o culoare care te binedispune poate avea același efect asupra stării tale de spirit. Prin urmare, nu te sfii să te joci cu paleta cromatică din neseserul tău.

Și dacă îți stă pe limbă întrebarea „Pentru ce mă machiez?”, îți dau răspunsul: pentru tine! Deoarece „creând ritualuri liniștitoare, îți reeduci treptat sistemul nervos”, după cum mai explică Lee Pycroft.

Lipstick story

Pentru că știm că un ruj
intens îți poate colora și starea de spirit, nu doar buzele, îți propunem 5 variante uber cool.