




Fapte pentru un viitor mai bun
Reducerea consumului de plastic




Acesta este primul episod din
„Fapte pentru un viitor mai bun”,
o serie de articole creată împreună cu Lidl România, despre faptele care produc schimbarea în comunități.
De la prevenirea și combaterea poluării cu plastic a mediului și investiții în educație timpurie, la transport cu impact redus asupra mediului și produse cu certificări din domeniul sustenabilității, Lidl România demonstrează că lucrurile se pot schimba în bine, faptă cu faptă.




în aerul pe care îl respirăm, în apa pe care o bem, pe străzi și în oceane. Pe cât de ușor, rezistent și versatil, pe atât este de dăunător mediului și imposibil de descompus în natură.
Plasticul
este prezent
peste tot –




Acum aruncă o privire spre produsele pe care le folosești zilnic: câte dintre ele pot fi folosite o singură dată și pe câte dintre ele le reciclezi?
în fiecare an, conform Plastic Oceans International, iar unele rapoarte indică faptul că până la 50% din acesta este de unică folosință – utilizat doar pentru câteva momente, existent pe planetă câteva sute de ani.
sunt Produse peste 380 de milioane
de tone de plastic





Deși este extrem de greu să eliminăm complet plasticul din viața noastră, există pași pe care îi putem face pentru a ajuta la reducerea cantității pe care o folosim.
ÎȚI DĂM CÂTEVA IDEI SIMPLE PE CARE SĂ LE PUI ÎN PRACTICĂ








Evită produsele cosmetice care conțin microplastic (polipropilenă) pe lista de ingrediente
Folosește sacoșe reutilizabile în locul pungilor de plastic
Ia cu tine un termos sau o cană portabilă pentru cafea
Înlocuiește paiele și tacâmurile de unică folosință cu alternative reutilizabile
Cumpără alimente ambalate pe cât posibil în hârtie, carton sau optează pentru ambalaje ce conțin plastic reciclat (pentru paste, orez, făină etc.). Ia în considerare cumpărăturile vrac pentru a reduce cantitatea de ambalaje
Refolosește borcanele din sticlă pentru alte alimente




Lidl România
Oricât de mult am face fiecare din postura noastră de consumator, e important să nu fim singuri în acest demers.
sunt conștienți de impactul pe care îl au ambalajele și deșeurile asupra mediului și iau constant măsuri pentru a le reduce cantitatea, a înlocui plasticul acolo unde este posibil și a trimite deșeurile către centrele de reciclare.



va crește cu 40%, estimează Plastic Soup Foundation.
În următoarea decadă, producția de plastic
Până în 2025, Lidl s-au angajat să reducă cu 25% cantitatea de plastic din ambalajele produselor marcă proprie și să ia măsuri pentru ca acestea să fie în proporție cât mai mare reciclabile și să folosească, în medie, 20% material reciclat în producția lor.
Dacă nu luăm măsuri, până în 2050 oceanele noastre vor conține mai mult plastic, decât pești.








Iată câteva dintre măsurile adoptate de lidl românia:
Plasa din plastic pentru lămâile Bio a fost înlocuită cu una din celuloză.
A fost introdusă sticla din 100% plastic reciclat (R-PET) pentru băutura vegană Vemondo;
Densitatea foliei pentru ambalarea croissantelor cu nuga a fost și ea redusă cu 14%, precum și densitatea ambalajelor unor legume.
A fost introdus un nou tip de caserolă inovatoare pentru produsele din carne proaspătă de la furnizorii români, în care cantitatea de plastic folosită este diminuată și poate fi reciclată în proporție maximă.






Reducerea cantității de plastic din ambalaje și regândirea designului acestora (săculeții reutilizabili pentru fructe și legume, ca alternativă la pungile de plastic);
Colectarea selectivă și reciclarea;
Curățarea deșeurilor de plastic din mediul înconjurător: Lidl România sunt activi în diverse programe locale, cum ar fi ASAP, un program de responsabilitate față de plastic, în rândul adolescenților, de la utilizare la colectare selectivă și reciclare.
Implementarea de soluții inovatoare și investiția în educație și dezvoltare.
Toate aceste măsuri sunt luate în concordanță cu strategia internațională REset Plastic a Grupului Schwarz, din care retailerul face parte, pentru a susține viziunea „Mai puțin plastic – închiderea buclei”
CE ÎNSEAMNĂ STRATEGIA REset PLASTIC?
Created with Newsroom AI
Go to page
We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.