



Fapte pentru un viitor mai bun.
Produse certificate în domeniul sustenabilității




și ținem să ne informăm corect în privința produselor pe care le cumpărăm, companiile producătoare vor fi la rândul lor convinse că este momentul pentru schimbări importante.
Pe măsură ce noi, consumatorii, devenim mai conștienți de importanța protejării mediului înconjurător



există o presiune tot mai mare asupra companiilor să adopte mijloace de producție mai ecologice atestate prin certificări de sustenabilitate. Pentru obținerea acestor certificări, unitățile de producție și fermele sunt audiate și vizitate, verificându-se dacă într-adevăr sunt respectate condițiile necesare, în funcție de certificare – de la condițiile de muncă și managementul etic al resursei umane, până la substanțele chimice folosite în fabricarea produselor.
Iar cum fabricarea oricărui produs implică o amprentă de carbon și schimbările climatice se resimt deja în întreaga lume,





Lidl continuă să răspundă cu promptitudine la nevoile clienților, prin investiții semnificative în calitatea produselor –
de la dezvoltarea relațiilor cu furnizorii locali, la eforturi susținute pentru a crește numărul furnizorilor de produse din România pentru întreg sortimentul, dar și pentru a diversifica gama de produse cu certificări din domeniul sustenabilității și pentru a crește proporția acestora în sortimentul permanent.





portofoliul Lidl România includea 2.739 articole cu certificări UTZ, FSC, Organic Cotton, Bio, MSC sau Rainforest Alliance, printre altele.
De exemplu, conform raportului de sustenabilitate al companiei, în perioada 1 martie 2020 –
28 februarie 2021,
Plus o creștere cu 24% a portofoliului de produse Bio.
Ce înseamnă aceste certificări și la ce produse din gama Lidl le poți identifica?
Îți spunem în cele ce urmează.



De exemplu, cacaua din produsele marcă proprie Lidl provine în totalitate din culturi certificate conform standardelor internaționale Fairtrade, Rainforest Alliance/ UTZ sau BIO.
Prin programul UTZ, fermierii primesc consultanță de la experți în ceea ce privesc metodele de cultivare, optimizarea condițiilor de muncă și protejarea mediului.
O atenție specială este acordată gestionării materiilor prime așa că au fost luate mai multe măsuri pentru a susține producția sustenabilă.



În februarie 2021, Lidl și-a extins sortimentul marcă proprie lansând și în România ciocolata Way To Go, certificată Fairtrade.
Acest standard atestă că ingredientul principal, cacaua, provine 100% din culturi sustenabile din Ghana.




Și cafeaua comercializată de Lidl România este certificată UTZ/Rainforest Alliance, Fairtrade sau BIO, în proporție de 30% - trei standarde ce impun diverse măsuri pentru protejarea apei.



În magazinele Lidl, peștele și crustaceele comercializate sunt certificate MSC (Marine Stewardship Council), ASC (Aquaculture Stewardship) sau Dolphin Safe.
Certificările MSC și Dolphin Safe reprezintă confirmarea că produsele din pește sau fructe de mare sunt pescuite în mod responsabil, fără a pune în pericol existența delfinilor, balenelor sau a mediului oceanic.






Certificarea ASC confirmă o producție ecologică a fructelor de mare de acvacultură, în ferme responsabile față de mediu, și reprezintă garanția unui produs cu impact redus asupra societății și mediului, care poate fi urmărit pe tot lanțul său de producție, până la ferma din care provine.

o serie de articole creată împreună cu Lidl România, despre faptele care produc schimbarea în comunități. De la reducerea poluării cu plastic a mediului și investițiile în demersuri educative timpurii, la transport cu impact mai redus asupra mediului și produse cu certificări din domeniul sustenabilității, compania demonstrează că lucrurile se pot schimba în bine, faptă cu faptă.
Am ajuns la ultimul episod din
„Fapte pentru
un viitor mai bun”,
Created with Newsroom AI
Go to page
We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.