de Irina Munteanu

Lana Del Rey ne șoptește poezii și alte descoperiri potențial optimiste


Ultima parte a lunii iulie ne-a adus un album de poezii din care ne vom culege următoarele caption-uri pe Instagram și alte câteva lansări savuroase care promit că o să te entuziasmeze.

LANA ȘI POEZIILE
Prima colecție de poeme a Lanei Del Rey este exact ce te așteptai să fie și poate ceva în plus. Nu lipsesc dragostea, dramatismul și nici visul american remixat, nimic nu este perfect (și nici își dorește să fie), iar dacă vrei să-ți petreci 39 de minute printre jocuri de cuvinte și pasaje cinematice, atunci las-o pe Lana să te acompanieze.

Violet Bent Backwards Over The GrassMEET DEHD
Ei sunt Dehd, un trio din Chicago pe care merită să rămâi cu ochii (dar mai ales cu urechile). „Flower of Devotion”, al treilea lor album și cel mai matur de până acum, scoate la lumină versurile pline de melancolie și sunetul puternic al trupei, totul într-un proces care pare să îi sudeze perfect pe cei trei.


Din categoria cărților pentru care abia aștept să călătoresc din nou și să le ridic personal din librărie, „The Wild Book of Inventions”. 20 de autori contribuie la inventarea a noi forme de co-existență, prin esee, serii foto, poeme și schițe în creion.

„The Wild Book of Inventions”, de Chus MartínezMAX RICHTER, VOICES
În 2010, inspirat de documentele de la Guantanamo făcute publice, compozitorul Max Richter începea să lucreze la un nou album. „Voices” cuprinde 25 de piese, iar capacitatea incredibilă a lui Richter de a te purta prin alte lumi este dublată de vocile fanilor săi care citesc Declarația Universală a Drepturilor Omului în limba lor maternă. Proiectul se lansează pe 31 iulie, iar o mostră găsești mai jos.

ROOM 104
E drept că a avut o grămadă de ups and downs, dar chiar și așa, merită să îi deschizi ușa serialului „Room 104” pentru un ultim check-in, dar mai ales pentru primul sezon în caz că nu ai făcut-o până acum. Dacă și pe tine te-au fascinat vreodată camerele de hotel și te-ai întrebat cine a fost acolo înaintea ta, frații Duplass au făcut un exercițiu de imaginație și au livrat o grămadă de scenarii posibile și imposibile. Le găsești pe HBO GO.


Poate căutai să-ți împrospătezi colecția de bijuterii vizuale: unul dintre cei mai grozavi fotografi contemporani, Tyler Mitchell, doar ce și-a lansat prima carte de fotografie, „I Can Make You Feel Good”. Fotografiile sale intime și scăldate în lumină caldă nu ar trebui să lipsească din colecția niciunui pasionat.

„I Can Make You Feel Good”, de Tyler MitchellDescoperă noul Glamour!