
De Irina Munteanu
La ce ne mai uităm după „The Last of Us”?
SCREEN TIME
Știam că o să se întâmple mai devreme sau mai târziu, dar tot e greu de acceptat că trebuie să ne găsim altceva de făcut cu viețile noastre lunea. Doar ce s-a încheiat primul sezon din „The Last of Us”, ceea ce a cauzat un ultim „ba ăsta e cel mai bun episod de până acum”, taberele s-au împărțit din nou (deși cred că putem să cădem cu toții de acord că girafele sunt minunate), Pedro Pascal a rămas Internet’s Daddy și tot așa.
Cum avem de așteptat cel puțin un an până la următorul sezon, m-am gândit că e cazul să găsim înlocuitori temporari, mai noi și mai vechi, pentru Cordyceps (știu că mi-a luat-o nostalgia înainte, așa că nu am pus „The Walking Dead” & co. pe listă).

„The Mandalorian”, Disney+
Doar nu credeai că Pedro Pascal a rămas fără copii de protejat. În cazul acesta, din postura mandalorianului Din Djarin, un vânător de recompense care trebuie să se asigure că micul său companion de 50 de ani, posesor al Forței Jedi, pe nume Grogu aka Baby Yoda, rămâne în siguranță. Sezonul al treilea a avut premiera pe Disney+ pe 1 martie.

„The Leftovers”, HBO Max
Am impresia că în urmă cu aproape 10 ani nu prea ne interesau dezastrele misterioase supranaturale, altfel nu-mi pot explica cum „The Leftovers” a rămas atât de underrated. Pe de altă parte, odată ce urmărești serialul lui Damon Lindelof („Lost”), cu greu o să te abții să îl menționezi în vreo conversație.
Bazat pe cartea omonimă scrisă de Tom Perotta, serialul se concentrează pe consecințele unui eveniment inexplicabil, „The Great Departure”, când 2% din populația lumii a dispărut brusc fără urmă. În cazul în care prezența cultului „Guilty Remnant” și abundența de simboluri și aluzii biblice nu erau suficiente, încearcă tu să faci față coloanei sonore obsedante create de Max Richter.

„Station Eleven”, HBO Max
„Station Eleven”, un alt serial HBO care a trecut relativ neobservat, cel mai probabil din motive de suprasaturație, îi are în prim-plan pe supraviețuitorii unei pandemii de gripă, care încearcă să își reclădească viețile. La fel ca „The Last of Us”, scenariul post-apocaliptic adaptat după cartea lui Emily St. John Mandel se concentrează pe umanitatea și reziliența personajelor care îl populează.

„Halo”, SkyShowtime
Suntem în secolul 26 și ne aflăm în război cu o alianță militară extraterestră care luptă să elimine rasa umană din galaxie. Dacă ai prins gustul serialelor adaptate după jocuri video și nu te deranjează să știi de dinainte cam ce o să se petreacă, ai putea să îi dai o șansă lui „Halo”. În cel mai rău caz o să îl abandonezi pentru joc.

„Sweet Tooth”, Netflix
Și „Sweet Tooth”, adaptarea seriei de benzi desenate de la DC semnată de Jeff Lemire, propune o lume post-apocaliptică provocată de un virus. Singura potențială salvare? Un copil, pe jumătate om, pe jumătate cerb. Protagonistul hibrid (Gus) are și un protector, un călător singuratic pe nume Jepperd, care îl urmează într-o călătorie distopică prin ce a mai rămas din Statele Unite.
Created with Newsroom AI
Go to page
We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.