De Mădălina Ionescu

Hair therapy: reguli esențiale de îngrijire pe timp de toamnă


Sezonul rece vine cu multe schimbări în ceea ce privește podoaba capilară, care poate căpăta un aspect casant.


Mai mult, vârfurile și nu doar ele, chiar și lungimile (dacă părul este lung) se pot despica. În plus, este posibil să te confrunți cu problema îngrășării, culoarea să devină mată sau să observi o subțiere vizibilă a firelor.

ce este de făcut?

Câteva soluții-minune pe care este musai să le pui în aplicare.

Tap Tap Tap

Tunde vârfurile
„În primul rând, părul trebuie tuns. Regula ar fi ca la 8-10 săptămâni să tăiem un centimetru. Eu recomand ca toamna părul să fie scurtat cu 3 centimetri pentru regenerare și refacere rapide”, sfătuiește Antoaneta Stoican, hair stilist Wella Professionals România.

Aplică produse adecvate
Șamponul trebuie să fie bogat în antioxidanți și să ajute la regenerarea șuvițelor. De asemenea, este bine să conțină ingrediente ca vitaminele A, E sau B, deoarece ajută la redobândirea strălucirii. Apoi, este absolut necesar să aplici balsam, întrucât oferă părului un aspect mai hidratat, facând o diferență și în procesul de descurcare.

Nu uita de mască
Pentru a combate deshidratarea și aspectul casant, bazează-te și pe proprietățile unei măști. Aceasta poate fi îmbogățită cu 2-3 picături de ulei-tratament și lăsată să acționeze minimum 5 minute, astfel încât să livreze rezultate maxime. Ideale în acest sezon sunt variantele nutritive sau de regenerare, care să infuzeze firele cu ingrediente active.

include uleiul în ritualul de îngrijire
Dincolo de propunerile brandurilor, pariuri câștigătoare sunt și uleiurile de ricin, cocos sau măsline, fie în stare pură, fie în diverse combinații. Acestea sunt benefice pentru structura capilară, având un conținut bogat de acizi grași, ce oferă hidratare.

Controlează excesul de sebum
„Pentru a ține în frâu această problemă, este importantă spălarea părului de minimum două ori pe săptămână. Există șampoane ușoare, ce curăță delicat și care au un efect nemaipomenit asupra scalpului”, mai explică Antoaneta Stoican.

Menține culoarea fresh
„Părul vopsit are nevoie de produse de întreținere dedicate: șampon, conditionner și mască. Toate trebuie să fie adaptate structurii firului. Rolul lor? Să mențină vii culoarea și strălucirea”, spune Vali Sava, stilist Londa Professional. Dacă vrei să te vopsești singură, ține minte că o formulă fără amoniac ajută la revitalizare fără să dăuneze părului.

Descoperă noul Glamour!