By Emilia Barbu

Fashion

Hainele cele noi ale influencerului: moda virtuală

_

Mai ții minte povestea lui Hans Christian Andersen cu împăratul gol și întreg regatul admirându-i hainele? Ei bine, încearcă un exercițiu de imaginație și transpune-o în era digitală.

Ah, ba nu, nu trebuie să încerci, s-a făcut deja!

I I I I I

Vorbim despre haine digitale pentru avatarele noastre de social media. Exact, poți să mai citești asta o dată. Vorbim despre couture virtual, despre modele 3D perfect adaptate corpului fiecăruia. Cel puțin din poză.


_

Vorbim despre un business care la prima vedere pare absurd, dar în același timp suntem niște miliarde de oameni călărind interneții pentru un minim de 2 ore pe zi.

Și asta, așa, ca o medie globală

#likeforlike

Și uite așa hainele virtuale nu mai sunt limitate la industria gamingului (unde fanii Fortnite, de exemplu, plătesc bani grei pentru avatarele lor) și pășesc grațios în lumea social media. Unde, hei, fanii like-urilor plătesc bani grei pentru avaterele lor, ce coincidență nebună!

Încet-încet începe să prindă contur ideea că poate nu ar fi rău să plătești un designer 3D pentru o poză decât să cumperi haine pe care o să le porți o singură dată, încurajând o industrie toxică și un ritm nesustenabil.

https://digitalcollection.carlings.com/products/intoxica-coat

Intoxica coat

This is a digital product that will be applied to your photo, you will not receive a physical version of this item.

_

Așa, menții și aparențele și reduci și emisiile de gaze! Captain Virtual Planet este aici cu noi și, de exemplu, poți face toate aceste nebunii cu firma norvegiană Carlings: cu prețuri între 15 și 30€ te poți îmbrăca virtual în haine care vin perfect ajustate pe poza pe care tu o furnizezi creatorilor.

Și nu, nimic nu pare nelalocul lui.

____________

Dacă în continuare ți se pare un concept abstract află că cei de la Carlings au vândut întreaga colecție virtuală într-o săptămână. Și nu, banii nu erau virtuali. ____________

*Scurt moment de reflectat asupra naturii realității noastre, ce mai este adevărat, ce mai înseamnă realul și cum s-ar insera hainele virtuale în Mitul peșterii lui Platon.*



Am revenit!

Fără vreo concluzie, dar cu un alt exemplu, de data asta de couture digital de la The Fabricant din Amsterdam. Întîmplător și prima piesă de acest gen care să se vândă la o licitație în scop caritabil.

Pentru 9.500$, dacă te întrebai.

https://www.thefabricant.com/monthly-drops/ffrop5

DEEP - OUTFIT 05

Sunt aspecte foarte interesante la această mișcare și deși acum ne cam strâmbăm la idee, încearcă să-ți amintești de viața ta înainte de Instagram. Sau înainte de social media. Hei, înainte de internet.

Exact, mulțumesc.

I I I I I

_

Pe lângă faptul că ar fi un model mult mai sustenabil de business și s-ar mai calma un pic apele industriei modei care distruge planeta cu o viteză de invidiat, ar deschide și noi oportunități de creație designerilor care nu sunt Iris Van Herpen (care nu mai are nevoie de așa ceva). Fără limitări de buget, materiale și alte lucruri practice, cine știe la ce se poate ajunge?

https://www.thefabricant.com/monthly-drops/ffrop4

DEEP - OUTFIT 04

____________

Apoi revenind la povestea noastră, dacă luăm moda ca această oglindă a societății care este, apoi stăm și ne gândim un pic cu o atitudine vag moromețiană nu putem decât să ne întrebăm (cu o înclinare a capului a la Carrie Bradshaw): ce ne-a luat atâta? ____________

Created with Newsroom AI

Go to page

We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.