
Andreea Grecu
4 ianuarie 2018
Ghid de folosire corectă a lumânărilor parfumate
Sezonul hibernarii. Te înțelegem perfect dacă îți dorești să te izolezi în casă pe toată perioada iernii. Ba mai mult decât atât, ne-am propus să îți facem șederea cât mai plăcută.

Îți vindem un pont: nimic nu alungă mai bine acea stare de monotonie generată de frigul insuportabil al iernii și de atmosfera ei mohorâtă decât o lumânare parfumată.
Iată micile secrete care fac diferența

Fie că tânjești după mirosul primitor al lemnelor arse în șemineu, fie că preferi o aromă florală relaxantă, trebuie să știi că această plăcere implică mai mult decât o lumânare și un chibrit.

Îți spunem totul despre eticheta lumânărilor parfumate, când, cum și ce să aprinzi când simți nevoia să duci la un alt nivel momentul tău de relaxare.
Taie din fitil înainte

Mai ales în cazul lumânărilor mari, unde fitilul are destul spațiu pentru a se deplasa, lungimea corectă a fitilului va asigura o ardere mai uniformă și fără fum.

Cu ajutorul unei forfecuțe, taie fitilul până la o lungime aproximativă de 0.5 centimetri înainte să aprinzi lumânarea.
Nu o lăsa să ardă mai mult de 3 ore odată

Ceara se va încălzi mult prea tare și se va topi prea repede, creând acel gol la suprafață care se va adânci și va înghiți fitilul. Stingând-o la timp, te asiguri că ea va arde uniform la următoarea aprindere.
Stinge-o cu atenție

Nu sufla niciodată cu putere: ceara se poate împrăștia și în jur, iar fitilul se va îndoi și va da o flacără neuniformă la următoarea ardere.

Cea mai bună variantă este să sufli ușor până stingi flacăra, apoi să acoperi rapid lumânarea cu un capac pentru a evita ca fumul să ajungă în cameră.
Alege aromele potrivite

Rolul unui parfum de cameră este de a face atmosfera mai primitoare și mai confortabilă, așa că alege note care trimit cu gândul la liniște, căldură sau relaxare: lemn, piele sau arome florale fresh sau calmante.
Adaptatează mirosul în funcție de cameră

Băile și birourile necesită note reci și curate, care să îți dea energie și să te mențină concentrat. O lumânare cu aromă de mentă este foarte potrivită pentru aceste spații, însă total nepotrivită în dormitor.

Acolo ai nevoie de note mai delicate și relaxante, precum cele de iris, violete sau lăcrimioare. În living poți alege note calde, precum cele de lemn sau piele, arome condimentate, orientale sau notele primitoare ale florilor albe.
Plasează-le corect

Nu aprinde lumânări parfumate pe masa unde plănuiți să mâncați: aromele se vor combina într-un mod neplăcut. Dacă vrei să te bucuri de atmosfera dată de lumina caldă a lumânărilor, alege variante fără miros.

Evită pervazurile sau măsuțele laterale - așează lumânările parfumate în centrul camerei, astfel parfumul se va împrăștia uniform.
Go to page
We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.