Frumusețea

care mișcă lumea

Aceasta este misiunea L’Oréal Group, prin care accelerează eforturile programului „L’Oréal for the future”, lansat în 2020, pentru un impact pozitiv al frumuseții.

Și odată cu lansarea raportului anual al grupului, am putut trage cu ochiul atât la reușitele din 2021, cât și la un set de obiective ambițioase pentru 2030.

Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017
Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017
Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017
Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

94%

din ingredientele de origine biologică provin din surse sustenabile

82%

din ingredientele folosite în formule sunt biodegradabile

58%

reducere a emisiilor de carbon produse de centrele de producție și distribuție

21%

din plasticul PET folosit în ambalaje este realizat din materiale reciclate și reciclabile

Tot de aici am cules și alte vești bune pentru planetă, pentru că frumusețea înseamnă și respect pentru mediul înconjurător.

În primul rând, trebuie să știi că grupul acționează deja pentru soluționarea a trei probleme majore ale mediului: conservarea biodiversității, gestionarea durabilă a apei și utilizarea circulară a resurselor. Totul pentru a-și minimiza amprenta de carbon și pentru a aborda o parte dintre crizele deja existente. Urmează câteva măsuri (în zona de beauty) concrete.

Ingredientele naturale de calitate excepțională sunt dezvoltate cu ajutorul Green Sciences (științele mediului) și provin numai din surse sustenabile. Un exemplu este extractul de trandafir existent în parfumurile Lancôme, brandul achiziționând Domaine de la Rose din Grasse, un teren cu o biodiversitate bogată și un biotop echilibrat, pe care-l și conservă în același timp. Alături de chimia verde, biotehnologia și extracția plantelor fac și ele parte din ADN-ul Novéal.

Mai mult, compania lucrează cu furnizori care angajează oameni din comunități vulnerabile, facilitându-le astfel accesul la muncă și venituri, și cultivatori de nișă, pentru a păstra biodiversitatea. În total, sunt 379 de astfel de proiecte, în 57 de țări.

La acestea se adaugă și dezvoltarea Fondului L’Oréal pentru Regenerarea Naturii, prin care se vor restaura un milion de hectare de ecosisteme deteriorate.

Asta nu e tot, pentru că planul de sustenabilitate merge mai departe de materiile prime, ajungând și la produsele din casele noastre, mai exact la recipientele cât mai verzi. Astfel, a fost lansată prima generație de produse ale căror ambalaje integrează carton provenit din hârtie reciclată, designul inovator întâlnindu-se la o selecție de produse Vichy, La Roche-Posay, Garnier și Biotherm. Aceste noi variante eco-conscious reduc cu 45% plasticul folosit.

Încă două exemple, cu L’Oréal Professionnel în prim plan: gama Serie Expert este acum realizată din 100% plastic reciclat, în timp ce aluminiul virgin al tuburilor de colorare Dia Light a fost înlocuit cu varianta reciclată în proporție de 95%.

Eforturile de a reduce poluarea cu plastic de unică folosință au continuat și la alte mărci. În prezent, 94% din plasticul PET folosit în ambalajele produselor L’Oréal Paris Elseve provine din surse reciclate, ambiția de a ajunge la procentul de 100% fiind aproape îndeplinită.

Iar Garnier, brand aprobat de Cruelty Free International, în cadrul programului Leaping Bunny (toate produsele fiind recunoscute cruelty-free și marcate cu simbolul programului Leaping Bunny) continuă drumul sustenabilității prin lansări prietenoase cu mediul și pielea. Noi ne dăm în vânt după gama Fructis Hair Food, cu 98% ingrediente de origine naturală, dar și după masca Hydra Bomb, al cărei șervețel este acum biodegradabil și compostabil.

În plus, L’Oréal implică toți consumatorii în procesul de transformare și în tranziția către o lume mai sustenabilă.

Un bun exemplu este platforma creată de grup, care ne ajută să sortăm și să reciclăm corect ambalajele, dar și să înțelegem beneficiile acestui proces.

O altă inițiativă vine de la brandul La Roche-Posay, prin campania Zilele Protecției Solare. Cele 12 ediții de până acum au educat populația cu privire la importanța folosirii protecției solare zilnic, pentru a evita efectele negative asupra pielii cauzate de radiațiile UV – de la fotoîmbătrânirea cutanată la arsurile solare și cancerul de piele tip melanom. De asemenea, brandul oferă acces la consultații gratuite ale alunițelor la medicii dermatologi implicați.

Venim și cu o mostră de Beauty Tech, care înseamnă, în primul rând, personalizarea produselor cosmetice.

Și ne oprim asupra inovației L’Oréal Water Saver x Gjosa, ce transformă modul în care ne spălăm și îngrijim părul, prin reducerea cantității de apă cu până la 65%. Echiparea a 100.000 de saloane poate economisi până la 6,8 miliarde de litri de apă. Minunat!

Câteva planuri de sustenabilitate pentru viitor? De pildă, dincolo de eforturile de a atinge obiectivele din programul „L’Oréal for the future”, grupul o să investească în continuare în companii care furnizează tehnologii de reciclare enzimatică (infinită) sau de personalizare a produselor. De altfel, o să vedem mai multe acțiuni și colaborări cu scopul de a construi un viitor durabil (cum a fost „A voice for the ocean”, Biotherm x Coco Capitan de anul trecut).

Nu în ultimul rând, o să continue să împletească știința cu forța naturii pentru a crea cele mai bune formule diverse și incluzive deopotrivă.

Created with Newsroom AI

Go to page

We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.