de Irina Munteanu

Despre Forumul Învingătoarelor 2020 și necesitatea comunităților #SiEuReusesc

Într-un an în care pandemia le-a împins pe femei să se izoleze împreună cu agresorii lor, violența domestică s-a agravat, iar accesul la serviciile de intervenție s-a îngreunat.

În acest context, Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen (A.L.E.G.) a înțeles că este nevoie de comunitățile de învingătoare mai mult ca oricând. Comunitățile #SiEuReusesc le oferă femeilor un loc în care pot să comunice în siguranță, să se ajute una pe cealaltă, dar și să primească îndrumare, sprijin și asistență psiho-socială și juridică din partea profesioniștilor specializați în combaterea violenței domestice.

Forumul Învingătoarelor III se desfășoară online, între 25 și 27 noiembrie

și va prezenta comunitățile locale existente la București, Sibiu, Brașov, Satu Mare și Cluj-Napoca, gestionate de asociația A.L.E.G. și parteneri locali cu experiență.

PARTICIPĂ ȘI TU!
PARTICIPĂ ȘI TU!

Vom lua parte la o discuție despre impactul pe care l-a avut până în prezent cea mai mare comunitate de învingătoare din țară, despre eforturile de a replica același model în Republica Moldova, dar și despre noile activități de capacitare financiară prin care femeile se pregătesc să facă față crizei economice.

În cea de-a doua zi a Forumului, începând cu ora 16:00, Ioana Bauer de la organizația eLiberare și Alina Ursu, învingătoare din comunitatea #ȘiEuReușesc Brașov, vor discuta despre cum abuzul în cuplu se împletește uneori cu exploatarea și crima organizată, dar și despre curajul femeilor care au ieșit nu doar din relații abuzive, dar și din mâinile unor traficanți.

Poți urmări evenimentul live pe pagina de Facebook SiEuReusesc, iar dacă îți dorești să susții comunitățile SiEuReusesc, vei putea afla care sunt nevoile stringente chiar de la învingătoarelor violenței, experte prin experiență.

MAI MULTE DETALII
MAI MULTE DETALII
DESCOPERĂ NOUL GLAMOUR!
DESCOPERĂ NOUL GLAMOUR!