De Mădălina Ionescu

»

Beauty debate

Este uleiul de cocos bun pentru păr?

Momentul adevărului

Da, uleiul
de
cocos este considerat un panaceu în industria de beauty, însă beneficiile sale asupra pielii nu se aplică mereu atunci când vine vorba despre păr. Îți spunem de ce.

Explicația vine de la Ross
Charles, owner Ross Charles Hairdressing, pentru GLAMOUR UK: „Oamenii folosesc adesea uleiuri de păr pentru a-l hidrata. Atunci când are nevoie de hidratare, înseamnă că este însetat, deci are nevoie de o băutură. Uleiul respinge apa și ori o împinge afară din păr, ori o oprește să intre în firul de păr. De fapt, uleiul și apa nu se amestecă”, explică acesta.

Uleiul de cocos este bogat în acid
lauric, care pătrunde în firul de păr, acoperindu-l complet. Acest lucru îl face excelent în îndepărtarea efectul frizzy și în conferirea acelui aspect sănătos șuvițelor.

Cu toate acestea, părul este alcătuit dintr-o proteină: cheratina. Aceasta, la rândul ei, este compusă din aminoacizi, elemente de bază pentru aspectul puternic, hidratat și sănătos. Dacă podoaba ta capilară are legături de cheratină rupte, cauzate de căldură sau colorare, uleiul de cocos nu va remedia problema. De fapt, s-ar putea chiar să o înrăutățească.

„Dacă părul tău este degradat de la colorare ori slăbit și fragil, ai nevoie de aminoacizi în structura sa, deci cu siguranță nu vrei să îl acoperi cu ulei. Uleiurile de păr – în special cel de cocos – tind să pătrundă în fiecare mică gaură din fir și să ascundă problema reală, funcționând numai ca o soluție rapidă. Asta nu va ajuta părul pe termen lung”, mai spune expertul.

Și totuși, ce este indicat să utilizezi atunci când știi că șuvițele tale au nevoie de ultrahidratare?

„În loc să folosești uleiuri pentru a scăpa de aspectul electrizat, mizează pe produse cu pH scăzut. Acest lucru va menține cuticula plată, iar părul se va încurca mai puțin. Aplică regulat măști
hidratante, ca o alternativă de cursă lungă la uleiul de cocos, pentru a penetra cu adevărat părul uscat și degradat”, conchide Ross Charles.

Hair therapy

Dacă nu ai încercat până acum un șampon
solid, acordă-i o șansă! Noi trecem în revistă beneficiile sale și îți spunem care sunt variantele care ne-au cucerit.