E timpul să pui la treabă peeling-ul pentru picioare

De Mădălina Ionescu

Încă ne camuflăm picioarele în pantofi, teniși și șosete, poate și-n papuci pufoși prin casă (guilty), dar dacă e să ne luăm după temperaturile de la finalul săptămânii trecute, vara e la un pas distanță. Și pentru că planificarea este importantă, având în vedere că peeling-ul implică și o parte mai puțin glam (o să vezi care și de ce), efectuarea acestuia trebuie să aibă loc acum. Sau cât de curând, oricum.

Peeling-ul exfoliază chimic pielea picioarelor și rezolvă astfel probleme pe care nu vrem să le afișăm: călcâie crăpate, calusuri, piele uscată sau aspră. Acasă, îl aplicăm sub formă de mască pentru fiecare picior în parte, care se sigilează cu o bandă adezivă în zona gleznei. Arată fix ca o pereche de șosete, doar că este confecționată din plastic.

La mijloc se află o combinație de acizi, ce pătrunde în diversele straturi ale epidermei: AHA (ca cel glicolic sau cel lactic) și BHA (cel salicilic). Cum lucrează împreună? Inițial, BHA penetrează stratul lipidic de la suprafața pielii, ca apoi AHA să dizolve fibrele care leagă celulele moarte.

Rezultatul: pielea moartă se îndepărtează ușor. Fără să mai ai nevoie de scruburi abrazive, piatra ponce sau să recurgi la tot felul de artificii care-ți iau timp. Sună bine, știu. Dar aici se termină partea plină a paharului. Până când o să te bucuri de piele ca de bebeluș, o să treci printr-un mic coșmar deloc estetic.

În primul rând, pentru că șosetele exfoliante trebuie ținute chiar și până la 90-100 de minute pentru a-și face efectul. Timpul lung de acțiune este dublat și de senzația ciudată de lichid care se plimbă printre degete și de mici înțepături, ceea ce te cam ține în loc. La propriu. Pe canapea sau în pat. Dar hey, asta înseamnă că e momentul să vezi serialul ăla nou pe care puseseși ochii.

Și dacă o să trebuiască să te ridici la un moment dat, uite un truc: o pereche de șosete strâmte deasupra va atenua orice alunecare și va păcăli puțin senzația de disconfort. Și încă un sfat pe care ți-l dau: la final, îndepărtază masca în cadă, apoi curăță pielea cu un gel delicat, cu pH neutru, care să nu-i perturbe bariera de protecție.

Uite ce folosesc eu.

În al doilea rând, te avertizez că „distracția” începe de-abia peste câteva zile. Asta e partea mai puțin glam despre care-ți spuneam. În acest interval (4-10 zile), procesul exfolierii este declanșat, deci celulele moarte încep să cadă. Practic, o să vezi mici bucăți de piele împrăștiate peste tot - în șosete, în papuci, în pat, pe jos… oriunde în urma ta.

Și, ca să fie tacâmul complet, exfolierea merge mai departe de tălpi, până spre zona gleznelor, unde au fost sigilate șosetele. Încă o recomandare personală, ca să nu ai vreo surpriză neplăcută în public: evită în tot timpul ăsta pantofii decupați, balerinii sau sandalele, oricât de tentantă ar fi vremea.

Cum nu este totul negru, odată cu trecerea zilelor, începe să se vadă și cea mai atrăgătoare versiune a picioarelor tale. Și după multe promisiuni făcute ție însăți că n-o să mai faci în vecii vecilor așa ceva, o să vezi că roadele efortului tău suprem se văd și că toată corvoada a meritat până la urmă.

Iată și câteva peeling-uri de încercat.

Foot Peeling Pack, Kocostar

Soft Foot Peeling Socks, A'pieu

PoshPeel Pedi Cure, Patchology

Xerial Peel, SVR

Baby Silky Foot one shot Peeling, Holika Holika

Foot Works Expert Exfoliating Foot Mask, Avon

Created with Newsroom AI

Go to page

We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.