Irina Munteanu

Glamour picks

Diploma 2019: 5 expoziții pe care să nu le ratezi

_

De pe 11 până pe 20 octombrie toate drumurile duc la DIPLOMA! Timp de 10 zile, festivalul dedicat noii generații de creativi români prezintă o serie de expoziții, spectacole, audiții și evenimente.

Noi am ales 5 expoziții care ne-au atras atenția și pe care merită să le pui pe lista ta!

Ella Costache

cheVEUX

Ella Costache este o artistă de 21 de ani, din București, care lucrează în principal cu mediul fotografic.

„cheVEUX” prezintă un subiect de actualitate, având ca temă principală dezbaterea asupra aspectului fizic și modul în care societatea subiectivizează acest element în funcție de prezența sau absența părului. Proiectul discută despre modurile de reprezentare ale părului raportat la istoria artei, cât și la contextul istoric în general.

Eduard Davidel

Rucsac de Expediție

Eduard Davidel este absolvent al Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca, departamentul Design.

Cort, hamac, pelerină de ploaie, filtru de apă care colectează și filtrează apa de ploaie și panouri fotovoltaice care alimentează o lanternă dar și orice alt dispozitiv USB - proiectul propus este un rucsac destinat expedițiilor de lungă durată care asigură adăpost, hidratare, energie electrică și confort.

Mathias-Ovidiu Bar

Société Impromptu

Artist vizual tânăr, absolvent ciclul Licență UAD Cluj, preocupat de mai multe medii de exprimare: pictură, grafică, instalație.

Seria de lucrări „Société Impromptu” este o analiză a corpului uman, contextualizat într-o societate posibilă a viitorului. Decadentismul cu accente science fiction ce fuzionează cu un erotism estompat, subtil inserat în compozițiile picturale, încheagă o serie de lucrări caracterizate de un demers în esență experimental.

Ioana Șerban

ENIGMA

Ioana Șerban este absolventă UNArte, Facultatea de Arte Decorative și Design.

Originea ideii întregii colecții a pornit din introspecție, Ioana Șerban ajungând la concluzia că cea mai fascinantă caracteristică a sinelui este redată de oponența dintre tipologiile fundamentale care predomină în caracterul uman. Fiecare piesă a licenței reprezintă câte o tipologie, o caracteristică fundamentală a felului ei de a fi, sugerată atât prin contrastele cromatice, cât și prin volum.

Cătălin Olaru

Op-art în environment și urbanism

Cătălin Olaru este absolvent UNArte, Facultatea de Artă Murală.

Lucrarea de disertaţie constă întru-un studiu ce are ca reper curentul Op-Art, acesta bazându-se pe elementele de limbaj plastic şi pe efectele ce influenţează percepţia spaţiului şi a formei. Cătălin Olaru a fost preocupat de redarea contrastului dintre lumea reală, palpabilă, tangibilă şi lumea recreată în imagistica personală.


Vernisajul DIPLOMA are loc pe 11 octombrie, începând cu ora 19:00, iar accesul este gratuit.

Ne vedem acolo!

Created with Newsroom AI

Go to page

We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.