De Mădălina Ionescu
»
Beauty guide
Dincolo de etichetă. Sub umbrela eco-conscious
Decoding the label
„Raw”, „cruelty-free”, „fără gluten” sau „eco-conscious” sunt doar câteva dintre descrierile pe care le vedem tot mai des inscripționate pe produsele pe care le folosim. Dar care sunt diferențele?
Ne preocupă ce mâncăm și, în general, suntem mai atente la sănătatea proprie și la cea a naturii în același timp. Și astfel, ajungem la propriul corp și la ideea că nu putem aplica orice pe el, pentru că și pielea „înghite”, la rândul ei, mai tot ce-i oferim - până la 60% din substanțele chimice de sinteză. Diferența între rutina de beauty și cea alimentară nu mai pare chiar atât de mare, nu-i așa?
În episodul de azi: despre produsele cosmetice eco-conscious
Interesul pentru mediu, ambalajele safe, ingredientele organice, selecția materiei prime nemodificate genetic sau din surse regenerabile sunt câteva dintre aspectele-cheie ale ideologiei eco-conscious.
În cazul acesta, trasabilitatea ingredientelor este extrem de importantă, astfel încât locul de origine să fie clar și calitatea să poată fi corect evaluată, prin certificarea Fair Trade, care asigură că materia primă este plătită corect, spijinind astfel dezvoltarea comunităților din zonele defavorizate.
Viitorul pare să aparțină acelor nume care construiesc un ethos de dezvoltare sustenabilă, fie că se concentrează pe un singur punct, fie că încearcă să includă cât mai multe principii sănătoase.
Și aici nu vorbim doar despre mărcile de nișă, care s-au multiplicat fantastic sub această umbrelă, ci și prin atenția pe care marii jucători din industrie (amintesc L’Oréal Group sau Unilever) au început s-o acorde fenomenului, prin promovarea inițială a unor noi linii de produse, pentru ca ulterior să-și dedice întregul plan de sustenabilitate și dezvoltare durabilă sănătății mediului înconjurător.
Produsele din această categorie nu sunt neapărat gluten-free, vegane sau raw, însă definesc interesul noilor generații pentru o abordare holistică asupra vieții sănătoase. În plus, reprezintă echivalentul unei diete omnivore, dar care pune accentul pe ingrediente organice cu origini responsabile.


Up next (week): despre formulele gluten free, cu care încheiem miniseria
Go to page
We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.