De Mădălina Ionescu
»
Beauty dilemma
Stai, există o diferență între gelul de duș și cel de curățare corporală?
Serious question
Știai că shower gel nu este totuna cu body wash? Deși par a fi termeni sinonimi? Da, nici eu. Sau dacă tu știai, te consider norocoasă. Eu, una, simt că am trăit în minciună până acum.
OK, deci marea asemănare ar fi că, evident, ambele curăță. Toate bune până aici. Dar, tehnic vorbind, sunt produse total diferite. Cum vine asta? Ei bine, totul pornește de la tipul pielii. Plecând de la premisa că nu-ți dorești să te confrunți cu uscăciune excesivă, erupții sau alte afecțiuni (dacă pielea este sensibilă, de pildă).
Ingredientele din compoziție dau tonul așa că alegerea ta, dincolo de tipul pielii, trebuie să fie determinată de eticheta produsului. Ceea ce înseamnă că e musai să te documentezi înainte de a pleca la cumpărături.
Cea mai mare diferență palpabilă (seems legit) este textura: în timp ce un gel de curățare a pielii vine într-o formulă mai delicată, chiar foarte lejeră în unele cazuri, datorită agenților tensioactivi mai ușori din compoziție, gelul de duș are o formulă ceva mai rigidă. Ceea ce înseamnă că primul este mai hidratant, iar al doilea - mai puțin hidratant.
Da, are sens, dacă stau să mă gândesc. Pentru că este vorba tot despre piele. Și așa cum pentru ten există mai multe categorii de produse, așa se întâmplă și în cazul corpului. Nu e ca și cum pe piață nu ar fi deja creme de corp anti-age. Mai mult, putem da de un gel de duș hidratant, așa cum putem da și de un gel de curățare purificator. Există deci loc de joacă.
»
The good choice
Hai să vedem și ce ar trebui să căutăm în funcție de tipul pielii.
Așa cum spuneam, o epidermă sensibilă (inclusiv cea intolerantă) trebuie îngrijită gentil, deci varianta cea mai eficientă este un body wash. Neapărat fără alcool sau parfum în compoziție. Dacă este cumpărată la recomandarea medicului dermatolog, cu atât mai bine.

Dacă te confrunți cu deshidratare, tot un body wash este soluția, grație formulei mai cremoase. O variantă pe bază de ceramide poate fi un pariu câștigător, pentru că aceste ingrediente mențin umiditatea în piele și întăresc bariera cutanată. Și acidul hialuronic sau glicerina sunt de luat în calcul.

Apoi, pentru pielea grasă sau cu tendință acneică, ideale sunt produsele non-comedogenice sau oil-free, pentru că desfundă porii și astfel pot fi ținute în frâu erupțiile. Fix ca-n cazul tenului!

Cel mai simplu este, desigur, pentru pielea normală, care se înțelege bine cu orice tip de formulă. Doar un mic sfat: optează totuși pentru produse care nu curăță epiderma și de uleiurile sale naturale (săpunul este recunoscut pentru asta).

SPF, please!
Astrele s-au aliniat cumva și pare că vom putea petrece mai mult timp în aer liber după bunul plac. Cu toate acestea, nu ignora efectele nocive ale soarelui asupra pielii.
Go to page
We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.