de mădălina ionescu

De ce trebuie să apelezi la medicul dermatolog dacă te confrunți cu acnee


Recent am fost martorele unor dezvăluiri parcă de necrezut din partea unor femei pentru care aplicarea unor formule anti-acnee s-a tradus prin leziuni cutanate severe. Unul dintre motivele care le-a convins pe acestea că produsele respective sunt un pariu câștigător a fost promisiunea unei acțiuni rapide și de efect.


Cum în ultimul timp am participat la mai multe discuții cu experți care explică cât de importantă este expertiza medicală în cazul acestei afecțiuni de ordin cutanat, am decis să aștern totul aici.

Iată așadar tot ce trebuie să știi

tipul tenului

Este cel care dictează tipul de tratament, întrucât pielea ta are anumite particularități, sensibilități sau alergii. De aceea, unele tratamente pentru acnee care au funcționat în cazul cuiva pot fi ineficiente în cazul tău.


Aplicând produse nerecomandate de medic special pentru cazul tău, riști ca acestea să nu aibă niciun rezultat. Mai rău, produsele incompatibile pot fi extrem de periculoase și pot agrava situația, cauzând chiar mai multe erupții.

Tratamentul acneei este complex și urmărește reglarea secreției de sebum, calmarea leziunilor inflamatorii, ameliorarea aspectului cicatricilor, eliminarea comedoanelor, diminuarea colonizării microbiene.

Mirela Cherciu, Coordonator al Centrului de Dermatologie și Estetică Medicală

e antibioticul

În anumite cazuri, mai ales dacă te confrunți cu o formă severă de acnee, antibioticul va avea un rol major. Într-o astfel de situație, dermatologul va face o analiză amănunțită a tenului tău, după care îți va oferi recomandări pertinente, sigure și eficiente. Este important să respecți indicațiile sale, fără să introduci produse noi sau să elimini o parte dintre cele recomandate.

Tratamentul trebuie personalizat în funcție de aspectul leziunilor, toleranța cutanată, afecțiunile asociate și alte aspecte particulare ridicate de fiecare pacient în parte.

Mirela Cherciu, Coordonator al Centrului de Dermatologie și Estetică Medicală

monitorizarea este cheia

Aceasta este soluția către ameliorare rapidă. Orice tratament are o perioadă în care trebuie să își facă efectul, iar procesul poate implica tot felul de schimbări. Doar un medic specialist poate observa aceste detalii și îți poate spune dacă te afli pe drumul cel bun.

În cazul acneei, înainte de 6 săptămâni nu ai cum să faci o evaluare pertinentă, deoarece rezultatele nu apar peste noapte. Un ciclu complet de piele are 3-4 săptămâni.

Diana Plăcintescu, medic primar dermato-venerolog la clinica DermaLife


În prezent, când distanțarea socială este încă imperativă, evaluarea medicului dermatolog poate avea loc și prin teledermatologie.

vizita la salon

Nu este primul lucru pe care trebuie să-l faci. Cu toate acestea, și tratamentul facial vine la pachet cu o serie de beneficii, dar este recomadat să-l efectuezi abia după ce ai trecut pragul cabinetului de dermatologie.

Medicul dermatolog te va ajuta să tratezi problemele din interior, iar tratamentele cosmetice vor curăța porii, vor purifica și hidrata pielea.

Nicoleta Ion, trainer Repêchage România

Mai multe de citit?

Abonează-te la newsletter!

Created with Newsroom AI

Go to page

We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.