friday readings

Cum să-ți antrenezi creierul pentru a-și îndeplini visurile


Friday Readings este o serie de recomandări de lectură, realizată împreună cu prietenii de la Editura Publica. La fiecare două săptămâni, scotocim printre titlurile noi și viitoare lansări și alegem câte o carte care ne-a deschis mintea. Dăm mai departe un fragment din ea și vă invităm să aflați mai multe citind-o.

Alegerea din această săptămână

„Sursa. Deschide-ți Mintea. Schimbă-ți viața”, de Dr. Tara Swart

Dacă simți că nu ți-ai atins potențialul absolut, iar tiparele negative și obiceiurile îți stau în calea fericirii, fă cunoștință cu specialista în neuroștiințe care este convinsă că avem cu toții puterea de a trăi viețile pe care ni le dorim: Dr. Tara Swart.

Introducere

Creierul nostru pe pilot automat & Descoperirea Sursei


Pentru început, să ne gândim cum ne percepem creierul. Primul pas pe care trebuie să-l facem ca să avem acces la puterea creierului nostru este să nu-l mai subestimăm – creierul nostru este cel mai mare bun al nostru; ne influențează în mod definitiv viața: încrederea în noi, relațiile pe care le avem cu ceilalți, creativitatea, stima de sine, scopurile, rezistența și multe altele.


(...) De asemenea, creierul este programat să evite schimbarea, percepută ca o amenințare, față de care oferă un răspuns ce ne împiedică să ne asumăm riscuri și ne încetinește gândirea (funcțiile superioare ale creierului, cum ar fi stăpânirea emoțiilor, depășirea preconcepțiilor, rezolvarea problemelor complexe și gândirea flexibilă și creativă), pentru a ne menține în siguranță.


Alegem satisfacția imediată și calea cea mai simplă, indiferent dacă aceasta este sau nu în interesul nostru. Când funcționăm pe pilot automat, nu ne întrebăm de unde vin aceste obiceiuri de bază, înrădăcinate, și dacă ne mai sunt de folos; ne deconectăm, lăsând ca viața să-și urmeze cursul, presupunând că o bună parte din ea nu poate să fie controlată. Dar fiecare lucru pe care îl facem consolidează un model de gândire și, odată cu el, și comportamentele generate de pilotul automat.


Procedând astfel, ajungem să credem și mai mult în ideea că nu putem controla lucrurile din jur și că viața își urmează cursul, că nu putem interveni în cea mai bună parte din ea. Cu toate acestea, neuroștiința ne arată că, prin reconectarea căilor noastre neuronale, putem să preluăm controlul asupra creierului pentru a face acele schimbări durabile și pozitive în viața noastră."


În continuare, voi prezenta planul în patru pași, pe care l-am aplicat împreună cu pacienții și cu clienții mei, precum și exercițiile care mi-au fost de mare ajutor, cum ar fi să vizualizez ceea ce-mi propun, să țin un jurnal și să stabilesc planuri de acțiune prin care dorințele să devină realitate.

Partea I știință și spiritualitate

În partea I voi vorbi despre știința care stă la baza legii atracției și despre puterea vizualizării

Partea a II-a Creierul modelabil

În partea a II-a voi aborda neuroplasticitatea și cum anume poate creierul să-și schimbe modul de funcționare

Partea a III-a Creierul agil

În partea a III-a voi demonstra ce putere are un creier agil și echilibrat asupra modului în care ne trăim viața.

Partea a IV-a Accesarea Sursei

Te încurajez să încerci să faci exercițiile din această carte, iar în ultima parte, cea practică, îți voi oferi o hartă cu ajutorul căreia să ajungi la Sursa ta.


Aceasta reprezintă puterea Sursei – să înțelegi cum să preiei controlul asupra propriului destin. Ești doar la patru pași distanță pentru a căpăta încredere în tine și pentru a-ți trăi viața exact așa cum vrei.

Ai citit câteva fragmente din cartea lui Dr. Swart. Dacă vrei să citești integral cartea, o poți comanda de pe site-ul Publica.