Andreea Grecu

12 ianuarie 2019

Cum să te bucuri mai des de masajul facial, mixul perfect între relaxare și beauty 

Dacă încă nu te folosești de masajul facial pentru a-ți aplica produsele de skincare, îți vom da toate motivele să începi să o faci cât mai curând.


Pe lângă senzația dumnezeiască de relaxare, aplicarea produselor prin mișcări de masaj vine la pachet cu o sumedenie de beneficii pentru tenul tău, dar și pentru starea de spirit. 


Vorbind de beneficii...


Îmbunătățește circulația la nivelul feței

Aplicarea de prea multe produse cosmetice, fumatul sau lipsa somnului pot duce la o circulație deficitară la nivelul feței și astfel apar pungile sub ochi și aspectul umflat și palid al feței. Stimulând sistemul limfatic, masajul elimină fluidele în exces și ameliorează circulația sângelui oxigenat și a nutrienților. 

Calmează pielea inflamată sau cu probleme

O mai bună circulație a sângelui și a oxigenului este imperios necesară în cazul tenurilor inflamate, cu acnee sau rozacee, ajutând la eliminarea toxinelor care sunt adesea cauza erupțiilor. Totuși, masajul ar trebui făcut cu mișcări ușoare și nu mai multe de 10 minute, altfel există riscul suprastimulării pielii și a contaminării zonelor neafectate.

Previne apariția ridurilor

Stresul zilnic provoacă tensiune la nivelul mușchilor feței prin încruntarea involuntară, ceea ce grăbește apariția ridurilor. Masajul facial relaxează acești mușchi încordați, minimizând ridurile pe care aceștia le-ar forma. 

Oferă un efect de lifting

Masajul facial stimulează producția de colagen la nivelul feței, ridicând și întărind mușchii și prevenind lăsarea pielii.

Însă nu doar tenul are de câștigat după masajul facial...


Te eliberează de stres și de migrene

Stimulând punctele de presiune de pe față, tensiunea mușchilor provocată de stres este eliberată, iar tu te vei bucura de o senzație de relaxare. În plus, frecevența migrenelor cauzate de tensiunea musculară va fi diminuată. 

Reduce congestia sinusurilor cauzată de alergii

Masajul facial poate face minuni pentru eliberarea sinusurilor și congestia nazală, adesea cauzate de alergii. Presiunea ușoară și căldura mâinilor ajută la prevenirea acumulării de mucus și la stimularea sistemului nostru natural de drenaj, conducând la o mai bună funcționare a sinusurilor.

Pentru că acest răsfăț nu ar trebui să se limiteze doar la câteva zile pe lună, ne-am propus să îți facem mai accesibilă această experiență a relaxării absolute.


Nu, din păcate nu îți vom oferi acces nelimitat la tratamente faciale (ne-am dori să avem această putere)...


Ce putem face însă este să îți oferim toate informațiile și trucurile pentru a stăpâni tehnica de masaj facial și să te bucuri de beneficiile sale oricând dorești.


Nu mai pierdem timpul: îți explicăm trei tehnici de masaj cu efecte diferite, ideale pentru a fi puse în practică zilnic, odată cu aplicarea rutinei de skincare.


Tehnica generală de masaj facial



După ce ai aplicat un produs pe post de lubrifiant (poate fi chiar crema ta de față), începe cu mișcări descendente pe podul nasului, urmând apoi forma feței pe obraji și frunte.


Apoi, cu o mișcare fluidă, aplică mișcări circulare în jurul ochilor, eliberând degetele doar în colțul intern. Folosește-ți doar degetele inelare.


Adu-ți degetele deasupra osului pomeților și aplică mișcări de ștergere spre exterior. Aplică aceeași tehnică și pentru zona de dedesubt.


Folosește și pe frunte aceleași mișcări de ștergere, începând din centru și mergând ascendent spre linia părului. Folosește degetele mari pentru mișcări verticale ferme și restul degetelor împreunate pentru mișcări orizontale. 


Cu părțile laterale ale degetelor arătătoare, masează începând de sub buza de jos spre gât. Apoi masează din centrul bărbiei spre urechi folosind două degete. Unul trebuie să vină sub mandibulă și unul deasupra.

Tehnica de masaj pentru ridurile de pe frunte



O mișcare care va face o diferență notabilă pentru ridurile de frunte este aplicarea unei presiuni pe centrul frunții folosind degetul mijlociu. Menține-l pentru 3 secunde și repetă de 3 ori. 

Tehnica de masaj pentru problemele din jurul ochilor



Folosește-ți degetele arătătoare pentru a aplica presiune pe lateralele nasului, sub colțurile interne ale ochilor. Menține timp de 5 secunde și repetă de 3 ori. Va relaxa ochii și astfel va diminua ridurile talpa-gâștii, va combate cearcănele și este chiar o metodă de a corecta strabismul.

Created with Newsroom AI

Go to page

We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.