Irina Munteanu

#WhileAtHome

Conturile de Instagram care ne dictează acum meniul zilnic

_

Fie că te-ai surprins că petreci (considerabil) mai mult timp în bucătărie decât deobicei, fie că ți se face poftă de tot felul de lucruri de fiecare dată când intri în vortexul de stories de pe Instagram, ai ajuns unde trebuie.

_

Aproape că nu trece o zi fără să ne povestim pe Slack încercările și descoperirile gastronomice și poate că nu o să ieșim toate chefs din criza asta, dar cert este că am învățăt câte ceva despre mâncare în ultima vreme.

_

O să vă scutesc de detaliile primei mele iahnii de fasole, excelentă de altfel, și vă propun în schimb câteva conturi de Instagram pentru care merită să începi un caiet cu rețete acum. (P.S.: Da, avem și fără drojdie.)



_

Încep cu probabil cea mai răspândită rețetă în bula mea virtuală - banana bread à la Mazilique. Dacă nu ți-a apărut în cale până acum sau mai rău, nu ai încercat-o până acum, pierzi tot ce-i mai grozav din unt, făină, zahăr și banane.

_

Acum că ai prins gustul, mergi tot pe mâna Cristinei Mazilu și pregătește această minunăție de quiche cu jambon și roquefort. Posibilitățile sunt nelimitate oricum când vine vorba de quiche și îl poți face cu orice îți trece prin minte (sau prin frigider). Eu una știu ce mănânc diseară.





_

Adina Chițu ne propune să fim creativi cu ce avem la îndemână. Așa că dacă deschizi larg ușa frigiderului și constați că ai cremă de brânză, iar din cămară se ivește o conservă de piersici și câțiva biscuiți, ți-ai asigurat un cheesecake. Pst! Rămâi o vreme pe pagina Adinei și o să descoperi multe alte rețete gândite pe același principiu.



_

Dacă te-au obosit toate discuțiile despre pâine, ridică-ți mânecile și apucă-te de copt niște lipii pufoase. Iar dacă aveai în plan și un hummus sau o supă de linte, tocmai ți-ai aranjat o gustare pe care e imposibil să nu o repeți măcar de câteva ori perioada asta.



_

Un pandișpan este întotdeauna o idee bună, mai ales atunci când este făcut cu ingrediente care pot fi salvate și refolosite. Din spatele contului @demancare, Greta încurajează această practică și a dat astfel startul hashtagului #DeNearuncat, unde promovează modalități prin care pot fi folosite alimentele care nu mai arată perfect și resturile. Încearcă și tu până devine obișnuință.



_

Să trecem la lucruri mai serioase. Probabil că ai ajuns în situația, care în mod normal nu te-ar fi afectat niciodată, de a nu avea drojdie în casă. Nu-i nimic, există oricând alternative, cum ar fi aceste scones (pâinici britanice) pe care le propune Cristina. Rămâi pe pagina ei și scotocește și după deserturi - vei avea o grămădă de surprize plăcute.



_

La final, ceva de ronțăit fără regrete: chipsuri din legume! Ai nevoie doar de cartofi (dulci), țelină, păstârnac și sfeclă, toate stropite cu puțin ulei de măsline și coapte la temperatură mică. Am plecat să-mi exersez măiestria în tăiatul subțirel!

Created with Newsroom AI

Go to page

We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.