de irina munteanu

Comfort Food Series, cu Mazilique


Mini-seria „Comfort Food” continuă cu Cristina Mazilu și rețeta ei de cartofi dulci pe care nu te vei mulțumi să o încerci o singură dată.

Mazilique

Pe Cristina Mazilu o poți găsi la Mazilique Studio, locul ei de joacă unde testează de zor rețete, ingrediente noi și tot ce se întâmplă pe blog-ul ei, dar unde organizează și petreceri spumoase și mese pline.

Cartofi dulci cu topping crocant și sos de iaurt


Pentru că într-o zi am găsit în bucătăria de la studio trei cartofi dulci rămași de la rețeta de pui copt cu harissa, am zis să-i folosesc într-o rețetă. Din fericire, am găsit pentru ei o variantă relativ simplă, pentru că toate celelalte ingrediente au fost chestii care se găsesc prin sertarele și borcanele din bucătărie (alune, semințe, condimente), plus niște ulei de măsline, lămâie și coriandru (care de obicei nu prea lipsesc din bucătăria mea).

Ingrediente

3 cartofi dulci 2 linguri ulei de măsline o linguriță sare o linguriță piper 1/4 legătură coriandru proaspăt Pentru sosul de iaurt: 150 grame iaurt grecesc o linguriță suc de lămaie un praf de sare

Pentru topping-ul crocant: 50 grame alune de pădure 1 linguriță cu vârf de semințe de fenicul 1 linguriță cu vârf de semințe de chimion 1/2 lămâie tăiată în două felii groase 1 lingură de ulei de măsline 1 lingură de unt 2 linguri de susan 1 vârf fulgi de ardei iute 1 cățel de usturoi 1 praf de sare

Metoda

Încinge cuptorul la 200°C. Spală bine cartofii dulci apoi taie-i in jumătăți. Transferă jumătățile într-o tavă, adaugă ulei de măsline, sare și piper și amestecă. Așază apoi jumătățile cu tăietura în jos și dă tava la cuptor pentru 30 de minute. Cât cartofii se coc, poți pregăti topping-ul.


Pune tigaia înapoi la foc mediu. Peste uleiul în care ai prăjit lămâia, adaugă untul, iar când acesta s-a topit, adaugă și alunele de pădure împreună cu susanul și gătește amestecând constant timp de 3 minute. Adaugă feniculul și chimionul împreună cu fulgii de ardei iute și 1 cățel de usturoi zdorbit și mai gătește 1 minut, cât să se elibereze aroma condimentelor.


Mută tigaia de pe foc și adaugă un praf de sare peste mixul de alune și condimente. Când cartofii sunt gata și pot fi pătrunși cu ușurință de un cuțit îi poți scoate din cuptor. Într-un bol, pune toate ingredientele pentru sosul de iaurt și amestecă. Întinde sosul de iaurt astfel obținut pe baza unei farfurii, apoi așază cartofii deasupra.


Peste cartofi presară din abundență toppingul crocant și condimentat. Fă loc și feliilor de lămâie printre cartofi, pentru că o să vrei să storci sucul lor peste cartofi înainte de a-i mânca. La final, presară frunzele de coriandru proaspăt.

https://mailchi.mp/glamour/storysubscribe
  • Open in Browser

Ți-am făcut poftă? Îți trimitem rețete noi și pe e-mail!

Created with Newsroom AI

Go to page

We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.