
de irina munteanu
Comfort Food Series, cu Irina Georgescu

Continuăm seria culinară cu Irina Georgescu și o rețetă de pus în practică ori de câte ori tânjim la un moment de liniște (și răsfăț!).

Irina Georgescu
Este autoarea cărţii „Carpathia: Food From the Heart of Romania”, pe care o poți găsi în librăriile Cărtureşti şi în reţeaua Amazon. Irina scrie despre bucătaria românească și promovează tradiţiile culinare românești în media din străinătate și pe site-ul ei.

Prăjitură cu miere, căpşuni şi busuioc

Reţeta aceasta a fost inspirată de ingrediente tradiţionale româneşti şi de felul în care încerc să folosesc tot ce este de sezon.

Mie îmi oferă un repaus de la rutina zilelor, un moment de linişte departe de ştirile din ziare sau de gânduri grele. Îmi fac timp să o pregătesc fără grabă, şi să savurez rezultatul în tihnă. Este o prăjitură de suflet, care poate aduce puţină bucurie la sfârşitul unei zile lungi.

Ingrediente
Pentru prăjitură 250 grame miere 225 grame unt 3 ouă, bătute 300 grame făină 1 linguriţă praf de copt 2 lămâi sau portocale, coaja rasă

Pentru sirop zeama de la cele 2 lămâi sau portocale o lingură de miere Pentru topping 500 grame căpşuni proaspete o legătură busuioc proaspăt o lingură miere

Metoda
Încălzește cuptorul la 170 grade C şi pregătește o formă de prăjitură de 23 cm în diamentru. Într-o crăticioară, topește mierea împreună cu untul și adu-le la punctul de fierbere, după care lasă-le să se răcească. Adăugă ouăle şi amestecă bine, apoi adăugă făina, praful de copt şi coaja rasă de lămâie sau portocală. Toarnă aluatul în forma de prăjitură şi coace în cuptor pentru 30 minute.

Între timp poți pregăti siropul amestecând zeama de citrice cu mierea. Tine-le pe foc mic în jur de 10 minute. Când ai scos prăjitura din cuptor, folosește o scobitoare şi perforează suprafaţa peste tot, după care toarnă siropul deasupra.

Tăie mărunt căpşunile (în afară de trei dintre ele) şi busuiocul, după care amestecă-le cu mierea. Scoate prăjitura pe o farfurie şi pune căpşunile deasupra, inclusiv cele trei pe care le tăi felii sau în sferturi. Servește prăjitura la temperatura camerei şi, dacă dorești, cu puţină frişcă. Dacă rămâne pentru a doua zi, încălzește restul în cuptor la 100 grade Celsius pentru câteva minute - prăjitura este bună uşor caldă.

Ți-am făcut poftă? Îți trimitem rețete noi și pe e-mail!
Go to page
We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.