
de irina munteanu
Comfort Food Series, cu East of Kitchen

Chiar dacă visăm la picnicuri în parc sau petreceri în grădină, asta nu înseamnă că nu ne putem bucura de preparate speciale oriunde ne-am afla. Dăm startul unei mini-serii culinare care te va trimite instant cu gândul la zile mai bune.

Începem cu desertul perfect (cum altfel?) de la Ioana Dumitrescu cu care ne-am putea începe și încheia multe zile de acum încolo.

East of Kitchen
Ioana Dumitrescu a moștenit dragostea pentru mâncare și dorința de a experimenta mereu lucruri noi în bucătărie de la bunica și mama ei. Cu East of Kitchen își dorește să găsească echilibrul perfect dintre moderație și îngăduință.

Dutch Baby sau „clătită uriașă cu mere caramelizate”

Denumită cu afecțiune „clătita uriașă” de către fiica mea, această rețetă de Dutch Baby este simplă și perfectă pentru cei cărora le place un mic dejun dulce, dar poate fi și un desert minunat pentru orice moment al zilei.

Ingrediente
3 ouă 125 ml lapte integral 70 grame făină o lingură zahăr 75 grame unt 2 linguri sirop de arțar sau miere un măr curățat de coajă și căsuță și tăiat felii cu grosimea de 1 cm 1/2 linguriță praf de scorțișoară câteva fructe de pădure liofilizate sau felii de migdale

MetodA
Într-un blender sau robot de bucătărie (sau manual, cu un tel sau cu un mixer) pune ouăle, laptele, făina și zahărul. Procesează până obții un amestec omogen. Încinge cuptorul la 220 de grade Celsius. Într-o tigaie care poate fi folosită și în cuptor sau într-un vas de copt cu diametrul de 20 cm, pune 60 grame unt tăiat cubulețe.

Când cuptorul este încins, pune tigaia sau vasul de copt înăuntru până când untul s-a topit, cam un minut. Scoate tigaia sau vasul, toarnă compoziția înăuntru și pune în cuptor timp de 20-25 min, până când clătita s-a umflat și este aurie. În timp ce clătita este în cuptor, pregătește merele caramelizate. Topește 15 grame unt într-o tigaie mare aflată pe foc mediu. Pune feliile de măr și gătește-le pe ambele părți până ce devin aurii, aproximativ 5 minute.

Adăugă siropul sau mierea împreună cu scorțișoara și gătește încă 5 minute. După cele 20 minute de coacere, coboară temperatura la 150 grade Celsius și mai ține la cuptor încă 5 minute. Scoate clătita din cuptor, așază feliile de măr împreună cu siropul deasupra, presară cu fructele liofilizate sau feliile de migdale și servește-o caldă.

Ți-am făcut poftă? Îți mai trimitem rețete și pe e-mail!
Go to page
We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.