
Emilia Barbu
29 martie 2019
Ce trebuie să vezi la Bucharest Fashion Film Festival
Mai e un pic și începe cel mai important (și singurul) festival de film de modă din București!
Știm că e greu să alegi, așa că ți-am făcut noi un platouaș cu filmele de văzut, iar ție nu-ți rămâne decât să te întrebi cu ce să te îmbraci.

Și să te duci, desigur.
Îți spunem și unde mai precis.

Festivalul flirtează cu pericolul, respectiv cu această nișă situată la intersecția dintre fashion, film și advertising. Ceea ce nu e doar foarte interesant, ci și necesar, am spune, pentru un pic de cultură vizuală.
Să trecem, însă, la fapte: ce e de văzut, așadar?

McQueen
Documentarul McQueen (2018) în regia lui Ian Bonhôte și a lui Peter Ettedgui este genul de chestie fără de care nu poți trăi, chiar dacă în aparență este posibil să o faci. Dar este aceea o viață ce merită trăită? Până ajungi să descifrezi sensuri existențiale, dă fuga să vezi filmul. Așa ceva nu se poate rata cu o conștiință curată.
Niște fiori la pachet

Obscuro Barocco
După doza esențială de McQueen, se continuă cu o explozie de baroc deșănțat brazilian. Aici avem un film de docu-ficțiune ce urmărește parcursul Luanei Muniz, personaj transgender marcant în peisajul Rio de Janeiro, explorând corpuri, transformări, euri, dansuri. Să fie bal!

Love, Cecil
Cecil Beaton era un fel de divinitate în Olimpul modei și nu numai: designer de costume și decoruri laureat cu Oscar, fotograf de modă, fotograf oficial al casei regale britanice, scriitor și pictor, Cecil le-a cam făcut pe toate foarte, foarte bine.

Filmul este realizat de Lisa Immordino Vreeland, care a semnat regia atât pentru „Diana Vreeland: The Eye Has To Travel”, cât și pentru „Peggy Guggenheim: Art Addict”. Am putea spune că se pricepe.

Celebration
Exact, aceia sunt ochelarii lui Yves Saint Laurent, iar acesta este un alt film de neratat: filmat preț de doi ani și jumătate în apropierea retragerii designerului, filmul te poartă prin culisele casei de modă, dar te ține și, iată, într-o celebrare continuă, urmărind petrecerile date de Pierre Bergé în onoarea partenerului său.
Niște celebrare cu stil

Daisies
Această sărbătoare vizuală creată de Věra Chytilová a fost în anii '60 interzisă de către autoritățile cehe (ca orice lucrătură bună). Avangardist, experimental, distractiv, neserios, pe scurt, e de văzut.
Niște binevenită frivolitate

Și-am încălecat pe-o șa, și v-am spus povestea așa!
Pentru mai multe povești, mergeți la festival!
Go to page
We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.