
de mădălina ionescu
Ce mănânci de te simți așa de bine?
Am aflat de la Gianluca Mech, medic nutriționist, care sunt obiceiurile alimentare de la care nu trebuie să faci rabat dacă vrei să fii plină de energie și vitalitate vara aceasta.
AȘADAR...

Organizează un program zilnic eficient

„Conturează-ți un program și respectă numărul și orele meselor zilnice. Acum alimentația ar trebui să fie compusă în mare parte din legume, fructe de sezon și iaurt”, spune expertul.

„Putem mânca, fără să exagerăm însă, migdale și nuci, fiind bogate în grăsimi bune, minerale și fibre. În plus, alimentele bogate în antioxidanți sunt ideale. Kiwi, usturoi, cătină sunt doar câteva exemple”, continuă acesta.

optează pentru alimente sărace în calorii

„De la mesele principale nu ar trebui să lipsească alimentele sărace în calorii, dar bogate în minerale și vitamine. Apoi, gătește cu cât mai puțină sare și folosește ulei de măsline brut extravirgin”, recomandă nutriționistul.

„Două exemple de mese sănătoase pentru prânz sau cină: paste integrale cu legume sau carne, pește sau ouă cu legume”.

consumă sare iodată, mai degrabă

„Este important să consumi sare iodată. Deficitul de iod din corp reprezintă o reală problemă. Afectează glanda tiroidă care, la rândul ei, afectează multe funcții importante ale organismului”, avertizează Gianluca Mech.

optează pentru gustări sănătoase

„Dacă e să vorbim despre gustările dintre mese, fructele și legumele proaspete, ușor digerabile și bogate în apă, reprezintă alegerea perfectă. Mă refer aici la castraveți, salată iceberg, țelină, ridichi, roșii, ardei gras verde, conopidă, pepene, spanac, căpșune sau broccoli”, spune medicul.

bea apă, multă apă

„Nu uita că este esențial să bei cel puțin doi litri de apă pe zi. De asemenea, evită pe cât de mult posibil consumul de alcool”, conchide Gianluca Mech.
https://mailchi.mp/glamour/storysubscribe

Mai multă inspirație?
Ajungem și la tine pe mail
Created with Newsroom AI
Go to page
We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.