
Mădălina Ionescu
#WhileAtHome
Ce impact are statul acasă asupra tenului
_
Nu ne mai machiem zilnic, într-adevăr. Trebuie să știm însă că ignorarea unui ritual riguros de skincare poate avea consecințe nedorite asupra sănătății tenului, chiar dacă stăm acasă.
_
De ce? Pentru că lipsa luminii naturale, timpul petrecut în fața telefonului, laptopului sau televizorului, dar și substanțele eliminate de produsele chimice de curățat suprafețele pot dăuna pielii. Aceasta devine ternă, cenușie, însetată ori se îngrașă, ducând la apariția acneei.
_
„Este foarte important să ne păstrăm rutina de înfrumusețare în fiecare zi, chiar dacă am fi tentate să credem că nu mai este necesară. Zilnic trebuie să efectuăm ritualul de curățare, tonifiere, aplicare a serumului, cremelor de față și de ochi, iar o dată la câteva zile să recurgem la exfoliere și măști”, spune Diana Baicu, Top Line România.
_
Specialistul subliniază că este esențial să urmăm măcar pașii elementari de îngrijire pentru a susține echilibrul pielii în această perioadă. Cum o facem? Folosind produse destinate nevoilor specifice ale epidermei. Altfel spus, cele care să nu provoace neplăceri.

Ce e de făcut, așadar?

Pasul 1
Curățare
_
„Este obligatoriu să curățăm fața, chiar dacă în această perioadă nu ne machiem la fel de mult. Dacă mizezi pe lapte demachiant, apă micelară sau un produs tip spumă sau ulei, este important să clătești la final cu apă. La fel de important este să alegi produsul potrivit. Pentru tenul normal spre uscat, poți folosi un lapte demachiant. Pentru cel gras, indicate sunt produsele pe bază de spumă ori cu efect de luminozitate”, explică specialistul.

Pasul 2
Exfoliere
_
„Măcar o dată pe săptămână, putem aplica un exfoliant. Există exfolierea clasică, pe bază de microgranule ce elimină delicat celulele moarte și impuritățile, sau gomajul enzimatic, cu acizi din fructe, dedicat în special tenului sensibil. Pentru o mai bună curățare, se poate utiliza un burete facial umed, cu care să fie îndepărtat produsul”, continuă Diana Baicu.

Pasul 3
Tonifiere
_
Loțiunea tonică închide porii și elimină orice urmă de impurități rămase încă pe piele. „Există și opțiunea de cleanser 2 în 1, sub formă de gel-toner, cu la fel de multe beneficii”, mai spune aceasta.

Pasul 4
Îngrijire targetată
_
Este sinonimă cu aplicarea unor produse-cheie pentru susținerea nevoilor esențiale ale epidermei (serum/fiole, crema de față și cea de ochi), ale căror proprietăți pot fi dublate de aplicarea regulată, săptămânal sau o dată la câteva zile, a unei măști.
_
„Serumul este bogat în substanțe active esențiale, iar fiolele sunt boostere cu ingrediente concentrate, pentru nevoi specifice. Serumul se poate utiliza zilnic, în timp ce fiolele - în cure dedicate sau la nevoie. Dacă dorim prospețime și hidratare, este indicat un produs cu microparticule de acid hialuronic. Pentru tenul sensibil, putem alege o variantă cu efect calmant, iar pentru strălucire și luminozitate - o formulă hidratantă”, recomandă expertul.
_
„Apoi, este foarte important să alegem crema potrivită nevoilor noastre și să înțelegem cum acționează ingredientele active principale. De exemplu, este un mit faptul că avem nevoie de creme antirid abia după 40 de ani. Prevenția ridurilor și a liniilor fine începe de la 20 de ani”, explică Diana Baicu.
_
„Cremele de ochi au ținte bine definite – antirid, anti-pungi și anti-cearcăne. Pielea delicată din jurul ochilor îmbătrânește mai repede, este mai subțire, de multe ori translucidă, își pierde rapid hidratarea și elasticitatea”, așa cum spune Diana. Deci are nevoie de o atenție specială. Recomandarea ei? O formulă cu efect de lifting.
_
Măștile de față, fie sub formă de folie, fie cu textură clasică, devin un must grație obturării porilor. „O mască pe bază de cărbune activ este recomandată o dată pe lună, în timp ce una cu nămol, de maximum două ori pe săptămână. Cea exfoliantă, care conține acizi AHA, poate fi utilizată de către persoanele cu ten matur de două ori pe săptămână, iar cele cu ten sensibil pot utiliza versiuni hidratante - de maximum trei ori pe săptămână”, mai spune expertul.

Ajungem și în Inbox-ul tău!
Abonează-te la newsletter!
Go to page
We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.