
Ce este și ce presupune mascara cocktailing
De Mădălina Ionescu
Am dat de tehnica asta tot scrollând prin social media și am zis că trebuie s-o supun la test. Zis și făcut. Vin cu detalii și verdict.
În mare, denumirea spune totul: stratificare, layering. Surpriza? Tehnica presupune aplicarea mai multor tipuri de mascara, nu doar a mai multor straturi din același produs. Cumva am înțeles sensul din prima: fiecare perie este concepută cu un scop anume - alungire, ondulare, separare, volum etc. - și niciun produs de pe piață nu poate promite marea cu sarea. Prin cocktailing, poți obține astfel un look personalizat.
Procesul în sine este destul de simplu, deși în aparență poate suna copleșitor, cu atât mai mult dacă preferi comoditatea în rutina de make-up. Te înțeleg perfect. Eu, de pildă, m-am rezumat la trei produse, plecând de la obiectivul meu suprem atunci când vine vorba despre mascara: extra-volum, extra-alungire. M-am înarmat deci cu un ondulator de gene și două mascara ce oferă rezultate diferite, pe care le aveam deja în neseser.

Ondulator de gene Backstage, Dior, 135 lei
Deși nu prea folosesc ondulatorul, m-am gândit să nu fac rabat chiar de la primul pas. După ce m-am asigurat că genele sunt perfect demachiate, l-am aplicat aproape de rădăcină, ca la carte, și l-am ținut închis 5-10 secunde. Apoi am repetat mișcarea pentru un plus de precizie.

Mascara Telescopic, L'Oréal Paris, 54,55 lei
În continuare, am ales o mascara eficientă în alungire, separare și definire, pe care am folosit-o ca pe o bază mai degrabă. Cu partea plată a aplicatorului m-am asigurat că genele primesc alungirea pe care mi-o doresc, iar cu cea tip perie am ajuns, prin mișcări ușoare de zig-zag, la un finish clean, cu gene separate și conturate. Telescopic mi se pare o variantă bună atât ca pas în mascara cocktailing, cât și dacă îți dorești un look minimalist, deloc încărcat.

Mascara Lash Sensational High Sky, Maybelline New York, 53 lei
Am ajuns și la cireașa de pe tort, adică volum suprem. Pasul trei a fost echivalent cu aplicarea unei mascara pentru densitate, cu o textură ușoară, care să nu încarce masiv. Ce-mi place la High Sky este că are o formulă pe bază de extract din bambus și fibre speciale, ideale și în alungire, plus o perie flexibilă care ușurează mult munca. Pentru și mai multă intensitate, încă un strat este mai mult decât binevenit.
Și acum verdictul. Deși nu-mi era străină tehnica de layering, pentru că o fac și eu, ca toată lumea, de atâția ani, a fost o premieră să combin mai multe tipuri de mascara. Și da, să recurg la ondulator, ceea ce nu mi-a displăcut. Am obținut un aspect intens, pătrunzător și plin de volum în câteva minute. Partea bună este că poți personaliza ritualul în funcție de rezultatul pe care vrei să-l obții și să înlocuiești mascara după bunul plac. Până la urmă, nu strică să experimentezi.
Vin și cu două recomandări. Prima: nu exagera cu numărul de produse; încearcă să te rezumi la două tipuri de mascara, pentru a menține astfel sănătatea și integritatea genelor și a nu avea un look mult prea încărcat. A doua: îndepărtează machiajul cu un demachiant bifazic sau pe bază de ulei, conceput special pentru zona ochilor, căci va curăța blând și eficient, protejând genele totodată (mai ales dacă ai folosit mascara waterproof).
Created with Newsroom AI
Go to page
We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.